Wimbledon: kétszettes hátrányból nyert Djokovics

Az Angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében kedden a címvédő szerb Novak Djokovics kétszettes hátrányból legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont.

A szerb játékos rövidítés után elveszítette az első két játszmát Kevin Anderson ellen, és ugyan a következő két szettet ő nyerte meg, sötétedés miatt nem maradt idő az ötödik játszmára. A keddi folytatást előbb rövid esőzés csúsztatta, majd a kezdés után kis híján hátrányba került Djokovics, de végül 5:5-ig fej-fej mellett haladtak a felek, akkor viszont a világelső megnyerte ellenfele adogatását. Anderson két fogadópont után 0:30-nál még reménykedhetett, hogy visszakapaszkodik a mérkőzésbe, de a szerb sorozatban négy labdamenetet nyert meg, így kiharcolta a nyolc közé kerülést. Ellenfele a horvát Marin Cilic lesz a negyeddöntőben.

Novak Djokovics sorozatban a 25. alkalommal jutott be egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe, ez pedig a harmadik leghosszabb széria az open éra történetében – 1. Roger Federer 36, 2. Jimmy Connors 27. 

A 2004-es győztes orosz Marija Sarapova bejutott az elődöntőbe, miután három szettben legyőzte az amerikai Coco Vandeweghét.

Viktorija Azarenka újra rendkívül magas színvonalú mérkőzést vívott Serena Williamsszel, az első játszmát meg is nyerte, ám az első kiemelt fordítani tudott, és 17–3-ra javította a fehérorosz elleni mérlegét.

Az alsó ágon Garbine Muguruza jutott elsőként elődöntőbe, miután legyőzte Bacsinszky Tímeát. Ellenfele Agnieszka Radwanska lesz, aki három szettben múlta felül Madison Keyst, ezzel négy év alatt harmadszor került a legjobb négy közé Wimbledonban.

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–K. Anderson (dél-afrikai, 14.) 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Djokovics (szerb, 1.)–Cilic (horvát, 9.)
Wawrinka (svájci, 4.)–Gasquet (francia, 21.)
Pospisil (kanadai)–Murray (brit, 3.)
Simon (francia, 12.)–Federer (svájci, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Azarenka (fehérorosz, 23.) 3:6, 6:2, 6:3
Sarapova (orosz, 4.)–Vandeweghe (amerikai) 6:3, 6:7, 6:2
Muguruza (spanyol, 20.)–Bacsinszky (svájci, 15.) 7:5, 6:3
A. Radwanska (lengyel, 13.)–Keys (amerikai, 21.) 7:6, 3:6, 6:3

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 4.)
Muguruza (spanyol, 20.)–A. Radwanska (lengyel, 13.)

Kapcsolódók

Kimaradt?