Szereted a lovakat? Akkor a III. Marosszéki lófuttatáson a helyed

A Bözödújfalusi-tónál június 27-re tervezett III. Marosszéki lófuttatásra már jelentkezhetnek a lovasok – adták hírül az esemény főszervezői. A lovasok június 22-ig ezen az oldalon regisztrálhatnak, a Jelentkezés menüpont alatt.

Az előző évek sikeréből kiindulva, az idén sem marad el a Marosszéki lófuttatás, amely mintegy megelőzi a Székely vágtát. A szervezők az idén másik helyszínt kerestek, amely könnyebben megközelíthető, illetve több lehetőséget nyújt, nem csak a lovasok számára, hanem azoknak is, akik szórakozni szeretnének.  

A Marosszéki lófuttatás idei programja ügyességi rönkhúzó versenyszámmal bővül. Várják a jelentkezőket erre a megmérettetésre is. Mindkét versenyszám lovasra és lóra vonatkozó szabályai a honlapon olvashatók. Nevezési díj nincs, a tartalmas szórakozás garantált – figyelmeztetnek a szervezők. A díjak összértéke 5000 lej.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a lovak egészségügyi állapotának igazolására szolgáló dokumentumok nélkülözhetetlenek, a szabályzatban foglaltaknak megfelelően.

"Szervezőkként felelősek vagyunk a résztvevők lovainak egészségéért, ezért idén mindenki, aki lóval érkezik a Marosszéki lófuttatásra - versenyzők, előadók, nézők - köteles bemutatni lova érvényes vérvizsgálati eredményeit és az influenza elleni védőoltás beadását igazoló okiratot. Ezekért a körzeti állatorvoshoz kell fordulni. Bízunk benne, hogy minden lótulajdonos megérti, és felelősségteljesen kezeli majd ezt a feltételt." – hangsúlyozta Jankovits Ferenc főszervező a sajtónak elküldött közleményében.

Az Equitana lovasbolt a legápoltabb lóért járó Aranyparipa díjat fogja átadni a III. Marosszéki lófuttatáson.

Az esemény partnerei: a Maros megyei önkormányzat, az erdőszentgyörgyi polgármesteri hivatal, illetve a 6. Württemberg Huszárok Egyesülete.  Médiapartner: Erdélyi Magyar Lovasportál

Kapcsolódók

Kimaradt?