Új helyszínen tartják a Marosszéki lófuttatást

Június 27-én a Bözödújfalusi víztározó mellett kerül sor a harmadik Marosszéki lófuttatásra – adták hírül a szervezők, akik az idén új helyszínt választottak az eseménynek.

Egy lovas baráti társaság ötlete volt megszervezni a Marosszéki lófuttatást, amelyre első alkalommal 2013-ban került sor, és amely akkora népszerűségnek örvendett, hogy tavaly is megrendezték Székelyvéckén. A lovas rendezvényen nem csak azok vettek részt, akik lovat tartanak, lovagolnak, vagy lovassportok iránt rajonganak, de „civilek” is, családok, érdeklődők, akiket maga az esemény, a lófuttatás és az azzal párhuzamosan szervezett bemutatók vonzottak. A lovas megmérettetést hiánypótló rendezvénynek szánták és ahogy a nagy érdeklődés is bizonyította, annak is minősült. A szervezők, a számos pozitív visszajelzést követően elhatározták, hogy az idén az eddigieknél is gazdagabb, változatosabb programokkal várják a versenyezőket és a közönséget.

Idén, június 27-én új helyszínen, Erdőszentgyörgy mellett, a Bözödújfalusi víztározó partjára várják a szervezők a résztvevőket.

Kimaradt?