Török Zsolt üzent azoknak a magyaroknak, akik gúnyolódtak vele

„A Mount Everesten minden már csak a pénzről szól” – írta csalódottan a Facebook-oldalára pénteken a Himalája lábánál lévő Lukla városkából Török Zsolt.

Az aradi hegymászó számára a nepáli földrengés miatt akár tragédiával is végződhetett volna a világ legmagasabb csúcsának megmászási kísérlete, de beszámolója szerint nem ez okozta neki a legnagyobb csalódást, hanem „a világ tetején” uralkodó állapotok.

„Az Everest erkölcsileg annyira szennyezett, hogy ha a buddhista szerzetesek harminc évig imádkoznának érte, akkor sem tisztulna meg” – írta az alpinista a közösségi oldalra. Török Zsoltot az bántja, hogy az Everest környéke mára „Disneylanddé” változott, meghódítása pedig egy szafarihoz hasonlít.

„Ott ne felejtse a drága román zászlóját”

Az aradi hegymászó hazatérése utánra bővebb tájékoztatást ígért a vele történtekről. Egy bekezdés erejéig kitért azokra a „szélsőséges magyarokra” is, akik támadták amiatt, hogy román színekben akarta meghódítani az Everestet. „Ha hazaérek, szeretnék nekik beszélni annak a valódi jelentőségéről, hogy a trikolór felkerülhet a világ legmagasabb csúcsára. Tisztázom ezt az egyszerű kérdést, amelyet a szélsőséges magyarok képtelenek megérteni” – fogalmazott a magyar alpinista.

A maszol.ro folyamatosan tudósított Török Zsolt expedíciójáról. Amikor a magyar alpinista bajba került, és sérülten egyedül maradt az alaptáborban, akkor akadtak olyan kommentelők, akik gúnyolódtak rajta. „Nincs egyedül, a trikolór is vele van” – írta egyikük. „Ott ne felejtse a drága román zászlóját” – posztolta másikuk. Utóbbi komment szerzője egyébként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?