Nyert a Sepsi Sic a CSM Târgoviste ellen

A bajnoki aranyérem elérhető közelségébe került a Sepsi Sic női kosárlabdacsapat, miután hétvégén, hazai pályán, két alkalommal is megverték az ellenfél CSM Târgoviste csapatát.

A három győztes mérkőzésig tartó küzdelem első felvonására pénteken este, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban került sor, ahol a hazai, zöld-fehér csapat kínkeserves, nagyon szoros, mindössze egypontos különbséggel győzedelmeskedett a dâmbovițai csapat ellen. Az első összecsapás eredménye tehát Sepsi SIC – CSM Târgoviște 66:65 volt.

A szombati mérkőzésen viszont a Sepsi Sic már fölényes győzelmet aratott  a zöld-fehér csapat, miután minden negyedben uralta a pályát, a mérkőzés végére 68-63-ra verte a dél-romániai együttest. A hazai pálya előnye, és a sepsiszentgyörgyi szurkolók folyamatos lelkesítése vélhetően ösztönzőleg hatott a Sepsi Sic kosaras lányaira.

A zsúfolásig telt sepsiszentgyörgyi standionban fergeteges hangulat uralkodott a hétvégén, a háromszéki szurkolók a második mérkőzés végére már aranyérmesként üdvözölték kedvenceiket: „bajnok a csapat” skandálták hosszan a lelátókról.

Zoran Mikes vezetőedző mindkét meccsen csapata legjobbjait tartotta pályán, így szinte pihenés nélkül küzdötte végig a két mérkőzést Părău, Harrison, Marshall, Jeffery, Pașcalău, Murphy és Cutaș. A háromszéki csapat egyetlen győzelemre áll a bajnoki aranyéremtől. A folytatás jövő héten Târgovisten zajlik, április 15-én, szerdán, vagy 16-án, csütörtökön eldőlhet az idei bajnokság sorsa. Ha pedig nem kívánatos módon az ottani pályán mindkét alkalommal a dâmbovițai csapat győzedelmeskedne, a mindent eldöntő meccsre április 19-én, vasárnap ismét Sepsiszentgyörgyön kerülhet sor.

A hétvégi sepsiszentgyörgyi mérkőzéseket egyetlen incidens zavarta meg. A pénteki első összecsapás elején a szokásos Székely Himnusz éneklése közben végig háttal álltak a vendégszurkolók, amit a hazai közönség egy része nem vett túl jó néven. Emiatt a szombati mérkőzésre a szervezők már csak a himnuszok eléneklése után engedték be a târgovistei szurkolókat. Egyébként a Sepsi Sic szurkolótáborának többsége, így a kemény mag is nagy sportszerűségről tett tanúbizonyságot, tapssal reagáltak, valahányszor a vendégszurkolók nekik nem tetsző mondatokat skandáltak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?