A bajnoki címre hajt a Sepsi Sic női kosárlabdacsapat

A kupagyőzelem után a bajnoki címre hajt a Sepsi Sic női kosárlabdacsapat.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér együttes 25 mérkőzés óta veretlen és már megszerezte az idei kupát, hétvégén kiderül, hogy folytatódik-e a sikeres menetelés. A bajnoki aranyéremért ugyanis a Sepsi Sic és CSM Târgoviste küzd meg. Ötből három nyert mérkőzésig tart a küzdelem, amelyből az első kettőre hétvégén Sepsiszentgyörgyön kerül sor. Az alapszakaszbeli eredménynek köszönhetően ugyanis a Sepsi Sic-nek kedvez a pályaelőny. 

Ambrus József, a Sepsi Sic sportklub igazgatótanácsának elnöke a várható eredményről elmondta: kétesélyes a bajnokság, de az, hogy a csapat megnyerte a román kupát, nagy előnyt jelent Tîrgoviște csapatával szemben. Zoran Mikes vezetőedző is bizakodóan nyilatkozott: „Târgovişte nehéz ellenfél, de ebben az idényben bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket”.

A Sepsi Sic sportklub egyik fenntartójaként Tamás Sándor, háromszéki tanácselnök elmondta: amióta jó menedzsmentet állítottak a klub élére, az anyagi természetű kérdéseket is hatékonyabban kezelik, de az eredmények is kimagaslóak.

Pénteken 20 órakor a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban kerül sor a bajnoki döntő első mérkőzésére a Sepsi–SIC és Târgovişte között. A második összecsapásra szombaton 19 órától kerül sor ugyancsak a háromszéki megyeszékhelyen. A harmadik mérkőzésnek Târgovişte ad otthont április 15-én, szerdán. Amennyiben további mérkőzésekre lenne szükség a bajnok kilétének megállapítására, azok április 16-án (Târgovişte), illetve április 19-én (Sepsiszentgyörgy) lesznek. A mérkőzéseket a Dolce Sport közvetíti élőben.

Az idei idényben a két csapat már négy alkalommal találkozott, a győzelmek tekintetében 3-1-re vezetnek a sepsiszentgyörgyiek. A Sepsi Sic kosárlabdacsapat vezetői nagy érdeklődésre számítanak, ezért a pénteki és szombati mérkőzésekre pót-tribünöket tesznek be, de bizakodóak mert a szurkolók és a hazai pálya előnye a sepsiszentgyörgyi csapatnak kedvez. A klub vezetősége számít hűséges szurkolótábora fergeteges buzdítására, ugyanakkor felhívja a nézők figyelmét, hogy lehetőleg zöld vagy fehér színű felsőben drukkoljanak a mérkőzéseken.

Kimaradt?