Női kosár: a kupa után a bajnoki aranyat is elvinné a Sepsi SIC

Két küzdelmes elődöntő mérkőzés után döntőbe jutott és a bajnoki éremért harcolhat a 25 mérkőzése (21 bajnoki és 4 kupamérkőzés) veretlen Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat. A háromszékiek ellenfele az április 10-én kezdődő döntőben a Târgoviște lesz. 

Szinte hajszálpontosan megegyezett az első negyed a hazai mérkőzés első felvonásával, azon a 19-13-as kezdés megalapozta háromszéki lányok győzelmét Gyulafehárváron. Nem volt ez másként az elődöntő második meccsén sem, azonban a döntőbe jutáshoz rögös út vezetett. 

Părău kosarával és értékesített büntetőjével kezdett a Sepsi-SIC, a hazaiakon érződött az önbizalomhiány, az első 7 dobásukat elrontották. Innen aztán mintha a vendégek ragadtak volna be, nem találták a ritmusukat, Price két kosarával fordítottak a fehérváriak. Jött is a Mikes-time out, amely alatt sikerült rendet rakni a fejekben, a negyedet a Sepsi nyerte 7 ponttal. 

A második negyedben felerősödött a háromszékiek játéka a festékben, 12 pontot innen szereztek. Stephanie Murphy ebben nagy szerepet vállalt, gyönyörű volt a Harrison-nak leosztott passza. Bár a Sepsi játékát továbbra sem sikerült gördülékennyé tenni, a pihenőre 4 pontos előnnyel tértek.

Szünet után sem csillogott a kupagyőztes háromszéki csapat, 4 kihagyott dobással kezdték a játékrészt, szerencsére a hazaiak is több hibát vétettek.  A továbbiakban folytatódott az igazi play-off-os küzdelem, a Sepsi-SIC-nek sikerült 6 ponttal meglépni (33-39), 39-nél azonban leragadtak, 4 percig nem tudtak betalálni. Felébredt a vadászösztön a hazaiakban, fordítottak is megérezve a lehetőséget egy 12-2-s részeredménnyel. 

Az utolsó szakasznak 4 pontos hátránnyal vágtak neki a vendégek, azonban a védekezésük összeállt erre a részre. Harrison zsinórban szórt 7 pontja nagy lendületet adott Zoran Mikes játékosainak, gyorsan 8 pontos előnyre tettek szert. Agunbiade tartotta a lelket a fehérváriakban, triplája következtében 3 pontra zárkóztak (54-57). Ennél közelebb azonban nem tudtak kerülni, egy kitűnő időben érkező Pașcalău féltávoli egyértelművé tette a győztes kilétét. 
 
 A másik ágon: Arad –Targoviste 76-78 (összesítésben 0-2, döntős a Târgoviște). A döntő első két mérkőzését a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Csarnokban rendezik április 10-11-én. 

Kimaradt?