Dárdai nem bocsátotta volna meg magának, ha nélküle kikap a csapat

Nem ígérget, és egyelőre tippelni sem szeretne az Európa-bajnoki selejtezők tavaszi folytatásával kapcsolatban Dárdai Pál, aki a sorozat végéig elvállalta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját.

"Egyelőre zárjuk le az elmúlt időszakot, elemezzük ki ezt a két hónapot, nem szeretnék tippelni semmit, majd márciusban, amikor az edzőtáborban látom a játékosokat, a mérkőzés előtt" - nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Dárdai Pál. Megismételte, döntésében az utolsó lökést Bence fia adta meg számára, valamint az is közrejátszott, hogy ha nem vállalta volna el a felkérést, és adott esetben egy külföldi szövetségi kapitány vezetésével a válogatott kikap hazai pályán a görögöktől, azért egy életen át magát hibáztatta volna.

A 38 esztendős tréner hangsúlyozta, véleménye szerint nem lehet azt mondani, hogy a magyar futball irányítása alatt előrelépett volna, ám az összefogás tekintetében mindenképpen ez történt. "Úgy dolgozhattam, mintha Németországban lettem volna. Ez egy nagyon jó irány, ezt kell tartani" - mondta Dárdai, aki a játékosokat is dicsérte, akik elmondása alapján úgy hajtottak, hogy "leszakadt róluk a gatya". Szerinte 12-13 olyan játékos található a keretben, akikben meg lehet bízni, és nemzetközi rutinjuk is van. Hozzátette: miután "eredménykényszer van" és ő is mindig nyerni akar, így a kísérletezésre nincs idő.  

A válogatott stábjáról megjegyezte: a folytatással kapcsolatos tárgyalások során az egyik első feltétele az volt, hogy csak akkor marad, ha a segítői is, így ugyanazokkal folytatja munkáját.

A tavaszi Eb-selejtezőket megelőző időszakkal kapcsolatban Dárdai Pál azt mondta, folynak már az egyeztetések arról, hogy lehet-e, vagy kell-e majd egyáltalán edzőtábort szervezni az együttesnek, ugyanis a külföldön futballozókat egészen biztosan nem tudják kikérni a klubjaiktól.

Dárdai Pál októberben Bukarestben a románok otthonában elért 1-1-es döntetlennel mutatkozott be a kispadon, majd a Feröer-szigetek vendégeként és a finnek felett aratott 1-0-ás hazai sikerrel folytatta szereplését. A magyar válogatott jelenleg Eb-selejtező csoportjában a románok és az északírek mögött a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll, március 29-én a görögöket fogadja a Groupama Arénában, június 13-án pedig a finnek otthonában lép pályára.

A teljes sajtótájékoztatót itt megnézhetik:

https://www.youtube.com/watch?v=Qvhv2etedgU

Kapcsolódók

Kimaradt?