A focibolond Orbán Viktor is üzent Dárdai Pálnak

Orbán Viktor is üzent Dárdai Pálnak azzal kapcsolatban, hogy kedden bejelentették, a magyar szövetségi kapitány jövő november végéig biztosan marad a válogatott élén.

 

Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden délután jelentette be, hogy Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány, az új megállapodás az Eb-selejtező sorozat végéig, jövő november végéig szól. Emellett megmarad az állása a Hertha BSC-nél is.

Dárdai Pált három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha, a válogatott pedig a három tétmeccsen hét pontot szerzett, mivel a bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben a finneket verte 1-0-ra.

​Videóüzenetében Dárdai azt mondta, abszolút nem volt egyszerű a döntés, részben mert itthon egy olyan munka, egy olyan folyamat indult el, amiből ha kiugrik - mert megvan a hét pont és megtette a dolgát -, azzal lehet, nem tesz jót. Így most vállalja a felelősséget továbbra is a munkáért, a játékosok jó felkészüléséért.

Azt mondta, nyolcéves Bence fia szavai is megfogták, mert ő nem tartott az esetleges hazai vereségek visszhangjától, mint a felesége, és azt mondta, "figyelj apa, neked vissza kell menni ehhez a csapathoz, mert nélküled nem nyernek". Ahhoz, hogy a focit egyenesbe hozzák, épp olyan gyerekekre lehet szükség, mint Bence fia, és ha őket tudja motiválni, hogy ő az edző, a csapat így játszik és ilyen pozitív a közvélemény, "akkor nekem most nem lehet innen kiugrani".

Dárdai szerint egyébként jelenleg 13-15 olyan magyar játékos van, akit nemzetközi szinten lehet használni, a többieknél hiányzik a nemzetközi rutin. Ezzel együtt úgy érzi, hogy most ő már nem veszíthet - szeptemberi kinevezésekor éppen úgy fogalmazott, hogy ő csak veszíthet -, mert ha a játékosokkal együtt becsületesen dolgozik, akkor szerinte senki nem fogja őt bántani.  

Arról is beszélt, hogy a Hertha BSC vezetői örülnek is, meg nem is az újabb magyarországi szerepvállalásának, hiszen egyrészt büszkék rá, másrészt viszont úgy tekintenek az ügyre, hogy az ő főállása továbbra is a Hertha BSC. "Ezt az MLSZ-ben is akceptálták, így született meg egy közös döntés" - tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?