Súlyos agyzúzódást szenvedett Jules Bianchi

Hivatalos közleményt adott ki Jules Bianchi csapata a Marussia Team, amely szerint a francia pilóta diffúz axonális sérülést szenvedett. A versenyző állapota továbbra is kritikus, de stabil, írja a közlemény.

A diffúz axionális agyi sérültek nagy része (egyes források szerint több mint 90 százalékuk) sosem tér magához. Akik mégis visszanyerik öntudatukat, gyakran maradandó károsodással élik tovább életüket.

Egyéb információk szerint, amelyek nem a csapattól, hanem a brit Sky Sports csatornától származnak újdonság lehet, az, hogy információjuk szerint a versenyző a műtétjét követően nem tudott gépi segítség nélkül lélegezni, ahogyan az korábban a médiában szerepelt. Craig Slater, a Sky Sports helyszíni tudósítója hozzátette, a pilóta nem ment át második beavatkozáson, ahogy az szintén elterjedt.

A 25 éves Bianchi a szuzukai futam 44. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azóta a jokkaicsi Mie kórházban fekszik.

Kapcsolódók

Kimaradt?