Lékó Péterék aranyközelben a norvégiai sakkolimpián

Legyőzte Romániát a magyar válogatott a norvégiai Tromsőben zajló sakkolimpián. Lékó Péterék holtversenyben a második helyen állnak, így a csütörtöki záró fordulóban éremért játszhatnak – írja a nemzetisport.hu.

Rapport Richárd óriási lendületbe jött, sorozatban harmadik partiját nyerte meg. A románok ellen is meggyőző játékot produkált, sötéttel győzte le a korábbi ifjúsági világbajnok Vajda Leventét a negyedik táblán.

A kínaiak 2.5–1.5-re legyőzték a franciákat. Mivel az Ukrajna–Azerbajdzsán meccs 2–2-vel ért véget, a magyar csapat a dobogóra ugrott előre, s a második helyen áll a csütörtöki záró kör előtt. A nők nem bírtak Mongóliával. Bár Mádl Ildikó győzött, két vereséggel és egy döntetlennel 2.5–1.5-re kikapott Hazai László csapata.

Ez a játéknap bővelkedett meglepő eredményekben. A nyílt versenyben a norvégok első számú csapata 3.5–0.5-ös vereséget szenvedett a horvátoktól. A világbajnok Magnus Carlsen is kikapott. A nőknél Ukrajna legyőzte az éllovas Oroszországot, míg a kínaiak csak 2–2-es döntetlent hoztak össze a spanyolok ellen.

Kimaradt?