Sznúker-vb: Selby és O'Sullivan csatázik a döntőben

Nagy csatában Mark Selby 17–15-re legyőzte Neil Robertsont a sheffieldi sznúker-világbajnokság szombati elődöntőjében, így eldőlt, hogy az angol játékos lesz a címvédő Ronnie O'Sullivan ellenfele a vasárnap délután kezdődő döntőben.

Az nso.hu beszámolója szerint kőkemény és szoros csatát vívott egymással a világelső ausztrál Neil Robertson és az angol Mark Selby. A pénteki két etap végén, vagyis a „félidőben” Selby 9–7-re vezetett.

Robertsonnak jót tett az éjszakai pihenő, mert a harmadik szakaszban egyenlített, vagyis sz utolsó felvonást 12–12-ről kezdték meg a játékosok. Robertson 13–12-es vezetésre tett szert, de Selby gyorsan fordított. Az ausztrál ismét felzárkózott (14–14), de már utoljára. Az angol meglógott két játékkal, s bár az ausztrál még nyert egyet, 16–15 után Selby megszerezte a végső sikerhez szükséges 17. frémgyőzelmet is.

Így tehát Mark Selby vívhatja a világbajnoki címről döntő csatát a címvédő Ronnie O'Sullivannel vasárnap délutántól. A finálé az egyik fél 18. nyert frémjéig tart. Selby 2007 után másodszor küzdhet meg a legrangosabb trófeáért. Hét éve a skót John Higgins nyert ellene. O'Sullivan a hatodik vb-címét szerezheti meg, ezzel beérné a 80-as évek sztárját, a szintén angol Steve Davist.

Elődöntő (a meccsek az egyik fél 17. megnyert frémjéig tartottak):

Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Barry Hawkins (angol, 5.) 17–7,

Mark Selby (angol, 3.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 17–15.

A döntő párosítása (a meccsek az egyik fél 18. megnyert frémjéig tartanak):

Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Mark Selby (angol, 3.). A két játékos vasárnap román idő szerint 16.30-kor és 21-kor mérkőzik egymással, a Eurosport élőben közvetíti a döntőt.

Kapcsolódók

Kimaradt?