Sznúker-vb: O'Sullivan állva hagyta Shaun Murphyt Sheffieldben

Kedden már a negyeddöntős szakaszhoz érkezett a sheffieldi sznúker-világbajnokság. Egyelőre mind a négy párharcban nagy a különbség. A címvédő Ronnie O'Sullivan 6–2 vezet Shaun Murphy ellen, pedig a két világbajnok csatájának első két játéka teljesen mást sejtetett.

A sheffieldi négy negyedöntős párharc közül talán a Ronnie O'Sullivan–Shaun Murphy összecsapás számít a legrangosabbnak. Mindketten világbajnokok, s bár O'Sullivan eredményei az utóbbi években sokkal jobbak, azért a négyfrémes különbség Ronnie javára soknak tűnik. Főleg úgy, hogy Murphy nyerte meg az első két játékot.

O'Sullivan tehát sorozatban hatot nyert, s közben egy százas bréket is elért 136 ponttal. Bár túlzás lenne lefutott meccsről írni, ha O'Sullivan így folytatja, akkor Murphynek nem sok esélye lesz.

Szintén a vártnál sokkal simábban alakul az angol Judd Trump és a világelső Neil Robertson találkozója. Trump nagyszerű játékkal ugyancsak 6–2-es vezetésre tett szert. Robertsonon érződik, hogy az első és a második kör után most egy sokkal komolyabb ellenfélre akadt. Az ausztrál továbbra is 99-en áll az egy szezonban lökött száz feletti brékeket illetően.

A tavalyi vb döntőse, az angol Barry Hawkins és a szintén angol Mark Selby nagy fölénnyel vezet, Dominic Dale, illetve Alan McManus ellen. Selbynek már csak egy frém kell az elődöntőhöz, de Hawkinsnak is csupán kettőt kell hoznia a továbbjutáshoz.

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
Negyeddöntő, részeredmények (a meccsek 13 nyert frémig tartanak)

  • Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Shaun Murphy (angol, 9.) 6–2
  • Barry Hawkins (angol, 5.)–Dominic Dale (walesi) 11–5
  • Judd Trump (angol, 7.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 6–2
  • Mark Selby (angol, 3.)–Alan McManus (skót) 12–4

Kimaradt?