Zsók Levente, a Brassó csatára a MOL Liga legértékesebb játékosa

Az elmúlt héten befejeződött a MOL Liga 2013-2014-es idénye, amely végül az Érsekújvár győzelmével zárult. A szezon végeztével kiosztásra kerültek az egyéni díjak is, melyek közül a legrangosabbat, a legértékesebb játékosnak járót a döntőben vereséget szenvedő Brassó csatára, Zsók Levente kapta.

Zsók az idény során 54 mérkőzésen lépett jégre, 16 gólt és 22 gólpasszt jegyzett, az idényt 38 ponttal fejezte be. A Brassó csatára a playoff során kiemelkedően játszott, 10 mérkőzésen 11 pontot szerzett (6 gól, 5 gólpassz), így nem csak csapatából, de a mezőnyből is kiemelkedett.

A 32 éves Zsók Csíkszeredában született. A jobbkezes szélső a bukaresti Dinamóban kezdte pályafutását, majd a 2002-2003-as idényben már a Csíkszeredai Sportklub játékosaként lépett jégre. A csíkszeredai csapatot a román bajnokságban és a MOL Ligában 2010-ig képviselte, ezt követően igazolt a rivális Brassóhoz.

Zsóknak már a tavalyi is kiugróan jó idénye volt, hiszen 43 meccsen 45 ponttal zárt (17 gól, 28 assziszt), ám az idei szezonját az ítészek jobbnak értékelték, hiszen csapatával a tavalyi esztendővel ellentétben most rájátszásba jutott.

Kapcsolódók

Kimaradt?