Valamelyest javult Michael Schumacher állapota

Keddre virradóra javulás állt be Michael Schumacher állapotában – jelentették be kedden délben a Grenoble-i Egyetemi Kórház orvosai, köztük a sportolón végrehajtott műtétet vezető idegsebész, valamint a kórház vezető aneszteziológusa. A sajtótájékoztatóról a hvg.hu számolt be.

Schumachert az éjszaka másodszor is megoperálták, és a kétórás beavatkozás során sikeresen eltávolítottak egy vérömlenyt, ami némi javulást hozott – mondta a kórház igazgatója. A hematóma nem az agyban volt, de a koponyán belül. Az orvosok szerint viszont további bevérzések maradtak Schumacher koponyájában.

A helyzet jobb, mint hétfőn volt – jelentették ki az orvosok. "A dolgok gyorsan történnek, de most nyertünk egy kis időt" – fogalmaztak. Az orvosok szerint már Schumacher testhőmérséklete is csökkent.

Még nem múlt el az életveszély

A műtét utáni második vizsgálat további bevérzéseket mutatott, és nem lehet kijelenteni, hogy elmúlt az életveszély, a következő órák kritikusak. Schumachert továbbra is mesterséges kómában tartják.

Az orvosok arról is beszéltek, hogy őket is meglepte a javulás, amit az elmúlt 24 órában tapasztaltak. A jövőről azonban továbbra sem akartak semmi határozottat mondani, "hülyeség lenne erről beszélni most" – fogalmazott az egyikük, egy párizsi orvos, Michael Schumacher barátja.

Arról is csak később döntenek, hogy átszállítják-e egy németországi kórházba. Az orvosok minden órában értékelik az állapotát. "Csak annyit mondhatunk ki, hogy jobban van, mint tegnap" – hangzott el.

Kapcsolódók

Kimaradt?