MOL Liga: dobj egy macit a Böjte-árváknak!

Felemás hétvégét tudhat a háta mögött a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, hiszen a három idegenbeli mérkőzésen négy pontot szereztek. Egyet Érsekújváron és hármat a Megyeri úton, míg Dunaújvárosban súlyosnak mondható vereséget szenvedtek.

A hétvégén újfent kemény munka elé néznek Gál Sándor tanítványai, hiszen az edzőváltáson átesett Brassói Corona gárdája látogat Csíkszeredába. Mint ismeretes a héten Greg Lindqvist helyét a finn Kari Rauhanen vette át. A vendég játékosoknak pedig bizonyítaniuk kell.

Ami a két csapat egymás elleni eredményeit illeti elmondható, hogy ellentétes utakat jártak be. Míg az idény elején a Cenk alatti gárdának kedvezett a szerencse addig a szezon közepén a csíki csapatnak. Alig két hete a HSC két alkalommal is két vállra fektette a Coronát. Egyszer hazai környezetben, majd idegenben is.

„Az egyik legnehezebb hazai mérkőzés elé nézünk. Az edzőváltáson átesett brassói csapat motiváltan fog Csíkszeredába érkezni, hiszen a játékosoknak most bizonyítaniuk kell. Az újak helyét úgy néz ki, hogy megtaláltuk, de még idő kell, hogy összeszokjanak. A védekezésünkön változtatnunk kell. Molnár Zsombor és Flinta Botond a héten már a csapattal edzett, de még egyelőre nem biztos a játékuk. Miskolcon kezdődik az U20-as világbajnokság és a romániai keretbe öt játékosunkat hívták be. Ez megint nehézségeket okoz. Ezúttal is, mint eddig, számítunk a szurkolóink lelkes buzdítására, szükségünk van rájuk, hogy sikerrel vegyük ezt a találkozót” – nyilatkozta Antal Előd a HSC Csíkszereda másodedzője.

A HSC Csíkszereda – Brassói Corona mérkőzést szombaton 19.30-tól rendezik. A Digi Sport 3 élőben közvetíti azt. A jegypénztár két órával a találkozó kezdése előtt nyit.

Dobj egy macit akció Csíkszeredában

A hétvégi HSC Csíkszereda – Brassói Corona MOL Liga mérkőzésen második alkalommal szervez „Dobj egy macit akciót” a Csíkszeredai Sportklub. A múlt esztendőben közel kétezer állatfigura került a jégre.  A „Dobj egy macit!” akció során az összegyűlt játékokat a Csíkszeredai Sportklub vezetősége, valamint a HSC Csíkszereda jégkorongozói a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központnak ajánlja fel. A plüss állatokat az első hazai gólnál kell a játéktérre dobni.

Kimaradt?