A Székely Légióval erősítve érkeznek a magyar szurkolók

Péntek koradélután fut be a bukaresti Északi-pályaudvarra az a különvonat, amely 1200 magyar szurkolót szállít az este 9 órakor kezdődő Románia-Magyarország világbajnoki selejtezőre. A magyar csapatot végül 2800 magyar drukker - köztük az 5-600 fős Székely Légió - biztatja az 55 ezer férőhelyes Nemzeti Arénában. 

Az Aranycsapat-mozdony által húzott különvonat csütörtök éjfélkor indult el a budapesti Keleti-pályaudvarról. Az ultrák teljes arzenáljukat bevetették, a Ria-ria-Hungária! skandáláshoz aláfestésként fáklyákat gyújtottak és Árpád-sávos zászlókat lobogtattak, amiknek a hszanálatától Bukarestben el kell majd tekinteniük. A román szervezők már szerdán közleményben jelezték, hogy a mérkőzésnek helyet adó Nemzeti Arénába kizárólag csak a két ország zászlaját lehet majd bevinni, semmilyen más üzengetésnek meg adnak helyet. 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FCNGVd3ql5s

Az utazást a magát a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. A vonattal 880 drukker utazik Budapestről, és további 250 szurkoló száll fel Brassóban. Bukarestbe érkezve buszokkal szállítják a drukkereket a stadionhoz. A lezárt Pierre de Coubertin sugáruton kialakított magyar szurkolói zónában várhatják meg a délután 6 órát, amikor  kinyitják a Nemzeti Aréna kapuit. 

A D csoport állása:

  1. Hollandia            6    6    0    0    20-2     18
  2. Magyarország    6    3    2    1    13-8      11
  3. Románia            6    3    1    2    10-10    10
  4. Törökország      6    2    1    3    7-7         7
  5. Észtország         6    2    0    4    3-9         6
  6. Andorra             6    0    0    6    0-17       0

A magyar szurkolók érkezéséről, a mérkőzésről és az azt követő reakciókról a maszol.ro a helyszínről tudósít.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a maximális, 5000 belépőt igényelte a meccsre, s azokat augusztus 15-ig értékesíthette. Ezt a határidőt kétszer is kitolta, így végül 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen a találkozón, ugyanis a helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba. A Román Labdarúgó-szövetség előzetesen azt közölte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat, csütörtökön azonban áruba bocsátották a fennmaradt 2000 belépőt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?