Pițurcáék szerint minden a pályán fog eldőlni

 „Nem hiszem, hogy cirkusz lesz, csak egy labdarúgó mérkőzésről van szó, a játék a pályán dől el” – jelentette ki csütörtökön a maszol.ro kérdésére a román válogatott szövetségi kapitánya. Victor Pițurcă a pénteki román-magyar mérkőzés előtt tartott Mogoșoaián sajtótájékoztatót.

Az edzőt annak kapcsán kérdeztük, hogy a korábban mindkét válogatottat irányító Jenei Imre a lapunknak adott interjúban azt mondta: attól tart, hogy elszabadulnak a magyarellenes indulatok. Pițurcához hasonlóan a román csapat veterán hátvédje, a pénteken kilencvenedik válogatottságát ünneplő Răzvan Raț is úgy látja: minden a pályán fog eldőlni.

Victor Pițurcă elmondta: még nem döntött a pénteki kezdő 11-ről. Tájékoztatása szerint a keret tagjai valamennyien egészségesek. „Marica 60-70 percet bír, de még egyáltalán nem biztos, hogy játszani fog. Chiricheș is felépült, Torje nagyon motivált, fizikailag nagyon jól felkészült, remélem, hogy ugyanazt a szintet hozza a meccsen is” – mondta játékosairól, akik szerinte „nagyon motiváltak” a győzelemre.

A szakvezető szerint minden feltétel adott egy jó mérkőzéshez. A Nemzeti Aréna gyepe kiváló állapotban van, ez pedig szerinte mindkét fél érdekét szolgálja. „A jelen körülmények között a döntetlennel is lábon maradunk, megőrizzük továbbjutási esélyeinket, de mi győzni akarunk” – fogalmazta meg célkitűzését. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az 1999-es román-magyar mérkőzésnek sokkal nagyobb érzelmi töltete volt a pénteki meccsnél, hiszen akkor először nyertek (2-0-ra) a románok a magyarok ellen.

A magyar válogatottról Pițurcă elmondta: a csatársort nagyon veszélyesnek tartja. „A magyarok a saját játékukat játsszák majd, pozicionális játékra számítok a részükről” – jelentette ki. Szerinte senki nem várhatja el a román csapattól, hogy ne támadjon és így elkerülje az ellentámadást. „Arra kérem a szurkolóinkat, hogy az utolsó pillanatig civilizáltan biztassanak, mi mindent megteszünk a győzelemért” – ígérte a szövetségi kapitány.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?