Egervári: nem félünk a románoktól, győzni jöttünk

Nem félünk a románokról, az a játékos, az az edző, aki fél, az ne jöjjön Bukarestbe. Fel vagyunk készülve erre a hat pontos mérkőzésre, tiszteljük őket, de nem félünk tőlük – fogalmazta meg csapata krédóját a pénteki Románia elleni vb-selejtező előtt Egervári Sándor, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v7lT3F35OkA

A bukaresti Nemzeti Arénában megtartott hivatalos edzés előtti sajtótájékoztatón a magyar tréner elmondta, meg szeretnék törni az elmúlt évek tradícióját, hiszen a magyar válogatott 1958 óta nem nyert Bukarestben.

A szövetségi kapitányt elkísérő Hajnal Tamásnak sikerült elegánsan visszaverni a bukaresti sajtósok frontális támadását, ugyanis a napokban a román média behatóan foglalkozott a magyar sajtóban megjelent nyilatkozatával, amely szerint Alexandru Maximtől, a VfB Stuttgart játékosától „bennfentes információkat” kapott a román keretben kialakult ellenséges viszonyokról.

Egervári Sándor értékelés szerint mindig a soron következő mérkőzés a legnehezebb. „A védelem összeállítása komoly fejtörést okozott, ugyanis kiesett Juhász Roland és Mészáros Norbert, de bízom abban, hogy sikerül jól összerakni a csapatot az ő hiányukban is. A csehek elleni mérkőzésen fel tudtam mérni a csapat erejét” – fogalmazott a magyar kapitány.

A mérkőzés körüli felhajtás kapcsán Egervári emlékeztetett, hogy a tavasszal Budapesten megrendezett magyar-román összecsapás „az utóbbi évek legfairebb összecsapása volt, a játékosok mindent elkövettek a győzelem érdekében, de a sportszerűség határain belül”.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w_SvqoBE6k0

Egy esetleges magyar vereség utáni esélylatolgatásra kért szövetségi kapitány faarccal azt válaszolta, hogy marad még három mérkőzés, kilenc pontot kell begyűjteni, hogy megmaradjon a továbbjutás esélye. „Mi magunk is, a játékosok is azt tűztük ki magunknak célként, hogy kijussunk a világbajnokságra” – tette hozzá Egervári.

A magyar kapitány nem volt hajlandó elárulni a pénteki mérkőzés magyar kezdőcsapatát, már – mint mondta – ez már kialakult az elmúlt napokban.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W0OtEuOi0NM

A sajtótájékoztatón Egervári Sándor legalább ötször is elmondta, csapata győzni jött Bukarestbe. Hajnal Tamás azzal egészítette ki mesterét, hogy „a mérkőzés menetétől függően lehet, hogy a döntetlennel is elégedettek leszünk, de elsősorban győzni szeretnénk”. 

Kapcsolódók

Kimaradt?