Liga 1: mégsincs koronavírusos járványgóc a Kolozsvári CFR-nél

Több százezer eurós kártérítési pert fontolgat a Kolozsvári CFR a Regina Maria magánklinika ellen, miután kiderült, hogy a Bukarestben elvégzett, és 26 koronavírusos pozitív eredményt hozó tesztek hibásak voltak. A vasutasok azóta kétszer is újratesztelték a teljes játékoskeretet és stábot a kolozsvári járványkórházban és megyei kórházban, és mindkét teszt alkalmával – öt kivétellel – negatív lett a teszt eredménye.

Jelenlegi állás szerint a CFR keretéből a következő személyek koronavírusosak: Grzegorz Sandomierski, Cristian Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovic és Lacina.

Mint korábban írtuk, elsőként Adrian Paun tesztje lett pozitív, emiatt el kellett halasztani július 18-án a FCSB elleni mérkőzést. A vasutasok ezt követően karanténba vonultak a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) mogosoaiai edzőközpontjában, ahol a teljes csapatot tesztnek vetették alá.

A Regina Maria magánkórház által elvégzett tesztek aztán tömeges fertőzést mutattak ki, így megkérdőjeleződött, hogy a CFR egyáltalán le tudja-e még játszani a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásából hátralevő három mérkőzését. Az alakulat Kolozsvárra érve két teszt-sorozatot is végrehajtott a járványkórházban és a megyei kórházban, és itt már a tesztek zöme negatív lett. 

A Kolozs megyei közeégszségügyi igazgatóság ezt követően zöld utat adott a Kolozsvári CFR-nek, hogy folytassa szereplését a labdarúgó Liga 1-ben, így a vasutasok kedd este 21:30 órai kezdettel lejátszhatják a FC Botosani elleni, vasárnapról elhalasztott mérkőzésüket. 

A 40 pontos Kolozsvári CFR jelenleg a tabella 2. helyét foglalja el a 44 pontos CSU Craiova mögött, úgy hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Botosani elleni esetleges győzelemmel a különbség 1 pontra csökken, így az utolsó két fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa. Dan Petrescu csapatának viszont nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a jelenlegi tervek szerint a keddi, Botosani elleni mérkőzés után pénteken a FCSB-vel, jövő hétfőn pedig a legnagyob rivális, CSU Craiovával csap össze idegenben. Az oltyánok legközelebbi mérkőzése szerdán lesz, idegenben az Astra Giurgiu ellen. 

A Kolozsvári CFR hátralevő mérkőzései

  • Kolozsvári CFR-FC Botosani (kedd, 21:30)
  • FCSB- CFR Cluj (péntek, július 31.)
  • CSU Craiova- Kolzosvári CFR (hétfő, augusztus 3.)

A CSU Craiova hátralevő mérkőzései

  • Astra Giurgiu- CSU Craiova (szerda, július 29.)
  • CSU Craiova- Kolzosvári CFR (hétfő, augusztus 3.)
Labdarúgó Liga 1, tabella, play off 
CSU U Craiova      8     7    0    1    16-11    44
Kolozsvári CFR     7      4    2    1    11-6      40
Astra Giurgiu         8      3    3     2    12-8     33
FCSB                    8      2     3    3     13-12   31
FC Botoşani          8      1     3    4      6-10     29
Gaz Metan             9      0     3    6      4-15     25

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?