Huszonkettőre nőtt a Kolozsvári CFR-nél a koronavírusos esetek száma

Totális fejetlenség uralkodott el a román labdarúgás berkeiben azt követően, hogy egyre több csapatnál egyre több játékos és stábtag fertőződik meg koronavírussal. A legutóbbi hírek szerint a legrosszabb helyzet épp a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-nél alakult ki, ahol immár huszonkettőre nőtt a koronavírusos esetek száma.

Összesen 22 személy - közöttük 12 játékos - koronavírustesztje lett pozitív a Kolozsvári CFR-nél, így erősen kérdésessé vált, hogy a vasutas csapat ki tud állni a vasárnap este a FC Botosani ellen a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában.  

A legutóbbi hírek szerint a következő

  • játékosok: Alexandru Păun, Grzegorz Sandomierski, Damjan Djokovic, Cristian Manea, Ovidiu Hoban, Denis Ciobotariu, Hindrich Ottó, Catalin Itu, Luis Aurelio, Billel Omrani, Mike Cestor és Andrei Joca
  • stábtagok: Bogdan Aldea (erőnléti edző), Costin Curelea (pályaedző), Cristian Moldovan (kapusedző), Cristian Dragotă (erőnléti edző), Radu Pralea (kinetoterapeuta), Dan Petrescu (vezetőedző), Cristian Panin (sportigazgató) Ioan Albu (szertáros), Ioan Ivașcu (jogász) és Pásztor Ferenc (sofőr)

tesztje lett pozitív.

A prosport.ro portál információi szerint Dan Petrescu vezetőedzőt kiengedték a kórházból, viszont - ha mégis megrendezésre kerül - vasárnap nem ő, hanem Valeriu Bordeanu fogja rányítani a csapatot a FC Botosani ellen.

Az már egy másik kérdés, hogy kiket tud majd pályára küldeni Bordeanu. A jelenlegi állás szerint a következő keret áll bevetésre a CFR-nél: 

  • kapusok: Arlauskis, I. Rus
  • védők: Szusics, Burca, Boli, Vinicius, Camora
  • középpályások: Sylla, Bordeianu, Perreira, Chipciu, Deac
  • támadók: Rondón, Traore, Costache, Andronic

A ProSport úgy tudja, hogy több ifit is behívtak a felnőtt csapathoz, akik így esélyt kaphatnak arra, hogy bemutatkozzanak a Liga 1-ben.

A többi csapatnál is vannak fertőzöttek, a Bukaresti Dinamónál, a FC Botosani csatapánál és a CSU Craiova egyesületénél játékosok és stábtagok is megfertőződtek. 

A labdarúgó Liga 1-ben a Kolozsvári CFR és a CSU Craiova harcol a bajnoki címért, jelenleg utóbbinak négy pont előnye van a felsőházi rájátszásban két fordulóval a vége előtt úgy, hogy a vasutasok egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A koronavírusos fertőződések miatt azonban kérdésessé vált a bajnokság befejezése.

Kapcsolódók

Kimaradt?