Sajtóhír: a magyar kormány támogatását kérte a CFR labdarúgócsapatának tulajdonosa

A magyar kormány anyagi segítségét kérte Ioan Varga, a román labdarúgó-bajnokságban címvédő CFR csapatának tulajdonosa – írja a állítja a Gazeta Sporturilor sportlapra hivatkozva a Nemzeti Sport.

Az idézett cikkben ugyan semmilyen forrás vagy nyilatkozat nem szerepel, de a lap tényként kezeli, hogy a kolozsvári klub a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda példáján felbuzdulva szeretne magyarországi támogatáshoz jutni. A cikk szerint Varga üzleti kapcsolatain keresztül kért a székelyföldi klubokéhoz hasonló magyar állami támogatást, bár választ egyelőre nem kapott.

A magyar kormány külhoni sporttámogatásait nem a profik csapatok vehetik igénybe, az csak a létesítményfejlesztésre és az utánpótlás-nevelésre fordítható.

A kolozsvári klub részéről senki sem kívánta kommentálni a Gazeta Sporturilor információját. A CFR sajtóosztálya csupán azt válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére, hogy „most mindenki kizárólag a létfontosságú FCSB elleni szombati mérkőzésre koncentrál, csupán a futballal foglalkozunk, negatív sajtóhírekkel nem.”

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a CFR a Liga 1 második helyén áll, hátránya egy pont az Universitatea Craiovával szemben, amellyel még összecsap egyszer a szezon utolsó mérkőzésén.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?