Liga 1: megőrizte vezető pozícióját a CFR

Győzelemmel kezdte az első osztályú labdarúgó-bajnokság rájátszását a címvédő és alapszakaszgyőztes Kolozsvári CFR hétfő este az Astra Giurgiu ellen.

A hazai pályán játszó kolozsváriak Deac klasszis megmozdulásával már a 8. percben vezetéshez jutottak, de ezt követően kiütközött a Sevilla elleni nemzetközi kupapárharc okozta fáradtság a CFR játékosain.

A második félidőben Arlauskis kapus nem volt elég összeszedett a Duna-partiak egyik támadásánál, és az általa összehozott tizenegyesből – Alibec révén – egyenlítettek a vendégek.

A hajrában – akárcsak a múlt csütörtökön Sevillában – Păun betalált, de ezt a gólt nem érvénytelenítették, mint az Európa Ligában szerzett gólját, s ezzel nyert a CFR, amely továbbra is vezeti a bajnokságot.

A meccset követő sajtótájékoztatón Dan Petrescu, a kolozsváriak vezetőedzője kritizálta a lebonyolítási rendszert – érthető a felháborodása, mert az alapszakaszt 6 pont előnnyel zárták a Szamos-partiak, amit a rájátszásban megfeleztek, emellett a legtöbb győzelmet, a legtöbb rúgott, illetve a legkevesebb kapott gólt számlálta a CFR, de a play-offban ebből a szempontból „tiszta lappal” kellett indulni. A korábbi válogatott hátvéd szerint vissza kellene térni a hagyományos, 18 csapatos bajnoksághoz.

Liga 1, play-off, 1. forduló: CFR–Astra 2–1, gólszerzők: Deac (8.), Păun (81.), illetve Alibec (59., 11-esből). További eredmények: FC Botoşani–FCSB 2–2 CSU Craiova–Medgyesi Gaz Metan 2–1. Az állás: 1. CFR 29 pont, 2. Craiova 26, 3. Botoșani 24, 4. FCSB 23, 5. Gaz Metan 22, 6. Astra 21.
Play-out, 1. forduló: Sepsi OSK–Poli Iași 1–1, Dinamo–Academica Clinceni 0–1 Viitorul–Voluntari 0–0 FC Hermannstadt–Chindia 1–0. Az állás: 1. Viitorul 21 pont, 2. Sepsi OSK 18, 3. Dinamo 17, 4. Hermannstadt 16, 5. Academica 14, 6. Chindia 13, 7. Iași 12, 8. Voluntari 11.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?