Liga 1: elindult a rájátszás, győzelmi kényszerben a Kolozsvári CFR

Győzelmi kényszerben lép pályára hétfő este a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 1. fordulójában az Astra Giurgiu ellen, ugyanis az alapszakaszban gyűjtött pontok megfelezésével, valamint Medgyesi Gaz Metan vasárnap délutáni legyőzésével a CSU Craiova beérte pontszámban a vasutas alakulatot. 

Mint írtuk, Dan Petrescu alakulata múlt csütörtökön fájó búcsút intett az Európa-ligának. A mérkőzés drámai végkimenetele miatt a vasutas csapat szakmai stábja számára a fejek rendbe tétele volt az elmúlt napok legfontosabb feladata. S erre nagy szükségük is lesz a CFR játékosainak, ugyanis az alapszakasz végéig gyűjtött 52 pont megfelezésével megfeleződött a második helyezett CSU Craiovával szembeni 6 pontos előny is, amit az oltyán alakulat már vasárnap este le is dolgozott a Medgyesi Gaz Metan legyőzésével. 

Az ugyancsak felsőházi rájátszásba jutott FC Botoșani és FCSB még szombaton fordulatos mérkőzésen (2-2) osztozkodott a pontokon, így e két csapat (egyelőre) elszalasztotta a lehetőséget, hogy a CFR „nyakában lihegjen”.    

Mint írtuk, az alsóházban érdekelt Sepsi OSK 1-1-es döntetlennel indított a Poli Iași ellen, a 17 pontos háromszékiek a play out 2. helyén állnak a FC Viitorul mögött.

Labdarúgó Liga 1 

play off, 1. forduló

  • FC Botoşani-FCSB 2-2
  • CSU Craiova–Medgyesi Gaz Metan 2-1
  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu (hétfő, 20:30)

play out, 1. forduló

  • Sepsi OSK–Poli Iași 1-1
  • Dinamo-Academica 0-1
  • Viitorul-Voluntari 0-0
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Chindia (hétfő, 18:00)
1. Kolozsvári CFR 26 pont
2. CSU Craiova 26 pont
3. FC Botoșani 24 pont
4. FCSB 23 pont
5. Medgyesi Gaz Metan 22 pont
6. Astra Giurgiu 21 pont

Kapcsolódók

Kimaradt?