Sajtóértesülés: Dárdai hamarosan aláírhat Kölnben

A német Sport1 információi szerint közel a megállapodás Dárdai Pál és a Bundesligában szereplő Köln labdarúgócsapata között.

Dárdai Pál neve már áprilisban felvetődött a klubnál, ám a magyar szakember akkor nemet mondott. Néhány nappal ezelőtt a német sajtó szintén arról cikkezett, hogy ezúttal is nemmel felelt a korábban a Herthát irányító tréner.

A Nemzeti Sport korábban megkereste Dárdai Pált, aki azonban egyelőre nem kívánt arról nyilatkozni, hogy elvállalná-e a „kecskések” irányítását. A Sport1 most arról ír, hogy két személyi változás van készülőben a kölniek háza táján, Horst Heldt a klubvezetésben kap szerepet, a vezetőedző pedig Dárdai Pál lesz!

A lap információi szerint közel jár egymáshoz a felek álláspontja, és hamarosan megköttethet a hivatalos megállapodás, ám a Kölnnek van még egy jelöltje: Markus Gisdol. A Nemzeti Sport értesülése szerint az 1948-ban alapított klub vezetői a két szakember egyikét látnák legszívesebben a kispadon, de a képzeletbeli versenyt hajszállal a magyar tréner vezeti. A német sajtóban számos vélt vagy valós információ látott napvilágot az elmúlt napokban.

A kölni elöljárók a hét elején elrepültek Berlinbe tárgyalni, ám valaki állította, Dárdai ezekben a napokban Párizsban tartózkodik, megint más Mainzban vélte felbukkanni. Ezzel szemben a 43 esztendős szakvezető Berlinben van, igaz, repülni készül – Budapestre. Korábbi 61-szeres válogatott játékosként, illetve volt szövetségi kapitányként meghívást kapott a Puskás Aréna pénteki avatójára, az Uruguay elleni mérkőzésre.

A vezetőktől kezdve a játékosokon át a fanatikus szurkolókig mindenki örömmel fogadná a magyar edzőt Kölnben, mindamellett erre szerda késő este sem volt érdemes mérget venni. Már csak azért sem, mert a szakember korábban sem titkolta: ha egyezségre is jut valakivel, a végső szót nem ő, hanem a család mondja ki, márpedig számára a család szava szent.

Hogy Dárdai Pál, netán Markus Gisdol, esetleg egy nevető harmadik lesz végül a piros-fehérek trénere, napokon belül el kell dőlnie, az elöljárók tudniillik legkésőbb a hétfői gyakorlás előtt szeretnék bemutatni az új szakvezetőt. Bár Dárdai Pál aligha szorul bemutatásra Németországban...

A Köln 11 forduló után csupán hét ponttal a 17. helyen található a bajnokságban.

Kapcsolódók

Kimaradt?