banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Nyáron edzőcsere lesz a Hertha Berlinnél

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC kedden bejelentette, hogy a következő idénytől már nem Dárdai Pál irányítja a berliniek felnőttcsapatát, erről a klub és a magyar szakember közösen állapodott meg.

Mint olvasható, a jelenlegi idényt Dárdai Pállal a kispadján fejezi be az együttes, de a 2019–2020-as kiírást már másik vezetőedzővel kezdi meg a Hertha. „Nagyon intenzív és eseménydús évek vannak mögöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és büszke arra, amit közösen elértünk ezalatt, de néha szükség van a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom elsődlegesen a szemem előtt, mert a Hertha örökké az otthonom marad” – idézi Dárdait a klub közleménye.

„Dárdai Pál nemcsak rekorder játékosként, hanem az utóbbi négy és fél évben vezetőedzőként nagyszerű szolgálta a klubot – kommentálta a döntést Michael Preetz klubmenedzser. – Négy és fél év eredményes közös munka nagyon hosszú idő a profi labdarúgásban. Együtt döntöttünk arról, hogy nyártól új impulzusra van szüksége a Herthának. Pál fontos része a klub fejlődésének, és ezután is az marad.”

Hogy pontosan mi lesz Dárdai Pállal, azt egyelőre nem tudni, a tréner a keddi, Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, „akad egy-két más ajánlata” is. A klub közleménye szerint az általános szerződése érvényben marad a Herthánál, és 2020-ban újra utánpótlás-edzőként folytatja, bár ez a variáció nem tűnik reálisnak azok után, hogy évekig felnőttcsapatot irányított az élvonalban. A 2019–2020-as idényben valószínűleg pihenni fog, a Bild szerint erre az időszakra is megkapja a vezetőedzőként neki járó fizetését. 

Dárdai 2015-ben vette át az együttes irányítását, 167 tétmérkőzésen 63 győzelem mellett 40 döntetlen és 64 vereség a mérlege. A Bundesligában a 43 éves tréner a második a freiburgi Christian Streich mögött, aki a legrégebb óta van egy csapat élén. Szerződését néhány hónappal ezelőtt, januárban hosszabbította meg 2020 nyaráig.

Azt követően, hogy első idényében benntartotta az élvonalban az akkor nehéz helyzetben lévő berlini csapatot, a 2015/16-os szezonban a hetedik lett az együttessel, amivel az Európa-ligában indulhatott. A következő idényben még egyet előrelépve hatodikként végzett a Hertha, így egyből az Európa-liga csoportkörébe jutott. Az előző szezont tizedikként fejezte be a berlini csapat, amely hagyományosan a pontvadászat őszi részében nyújtott kiemelkedőt Dárdai keze alatt. Így volt ez a mostani idényben is, amikor a Hertha sokáig a középmezőny elejéhez tartozott, tavasszal azonban nem jöttek a remélt eredmények.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?