Női kosár: győzött Svédországban a Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC először győzött idegenben az Európa-kupában, miután a zöld-fehér mezesek a Luleå BBK vendégeként 81–74 (21–17, 20–22, 12–21, 21–21) arányban diadalmaskodtak Svédországban a csoportkör harmadik körében. Az E jelű négyes első helyét a hibátlan Artego Bydgoszcz foglalja el, míg a Zoran Mikes irányította együttes két győzelemmel és egy vereséggel a második. 

Először a házigazdák voltak eredményesek, amire a másik oldalon Chrissy Givens büntetőkből válaszolt, viszont a folytatásban a svéd csapat jobban elkapta a fonalat, Natisha Hiedeman vezérletével minimális előnyre tettek szert, amit a szünetig tartani is tudtak. A sepsiszentgyörgyi gárda Shae Kelley és Givens kosaraival felzárkózott egy pontra, az első negyedet azonban Hiedeman triplával zárta. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd Matilda Ekh hárompontosával a skandináv együttes növelni tudta a különbséget, viszont Natalie Butler palánk alatt kemény diónak bizonyult, támadásban és védekezésben is eredményes volt, Kristina Topuzovic pedig kiegyenlített. A hazai csapat zsinórban hét pontot szerzett, így ismét sikerült vezetéshez jutnia, de soká nem örülhettek, ugyanis a Sepsi-SIC Jovana Pasic és Butler kosarai révén tartotta magát, majd Andra Mandache találatával a vezetést is átvette. A szünetig tovább folyt a küzdelem, amelyből a Luleå jött ki jobban, húsz perc után két ponttal vezetett (41–39). 

A harmadik negyedben a skandináv kosárlabdázók határozottabban jöttek ki az öltözőből, Jovanovic kosaraival tovább növelték előnyüket. Zoran Mikes vezetőedzőnek sikerült felráznia a zöld-fehér mezeseket, akik sorozatban 12 pontot szórtak, így megfordították az állást, és az irányítást már nem engedték ki a kezükből. Az utolsó játékrészben a házigazdák mindent megpróbáltak a felzárkózás érdekében, viszont csapatunk rendre válaszolni tudott a svédeknek, öt perccel a mérkőzés vége előtt tizenöt ponttal vezettünk. A hátralévő időben kicsit kiengedett a háromszéki gárda, a hazai együttes pedig ezt kihasználva, négy pontra csökkentette hátrányát, azonban magukhoz tértek a lányok, Annemarie Gödri-Părău és Topuzovic visszaállította a megnyugtató különbséget. A Sepsi-SIC megérdemelten diadalmaskodott Svédországban, és idénybeli második Európa-kupa győzelmének köszönhetően továbbra is őrzi a továbbjutást jelentő második helyét a csoportban. 

Luleå: Ponturo 8/6, Hiedeman 29/6, Jovanović 14/6, Nystrom 3, Slaughter 11. Cserék: Nnamaka, Södersten, Erlnadsson, Ekh 7/3, Karamovic, Vesterberg 2, Baltkojiene. Vezetőedző: Seth Robin Arne Sandberg.
Sepsi-SIC: Kelley 14, Pasic 9/3, Mandache 8, Gödri-Părău 8/3, Givens 14. Cserék: Demeter, Orbán, Mîrne-Nagy, Vucetic 4, Topuzovic 10/3, Kovács, Butler 14. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC csapata legközelebb szombaton 18 órától az Alexandria vendégeként lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga 6. fordulójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?