Erste Liga: tíz gólig jutott a Sportklub

Fölényes győzelemmel folytatta menetelését a Csíkszeredai Sportklub. Ezúttal a Hokiklub Budapest volt az ellenfél, a magyar fővárosból érkező sereghajtó nem úszta meg az alapos verést, kereken tíz gólt kaptak a bajnokság éllovasától a péntek este lejátszott találkozón.

Szellős félháznyi közönséget vonzott a ligautolsó Hokiklub fellépése a Vákár Lajos Műjégpályán. Az első harmadban játékban hamar az ellenfele fölé kerekedett a hazai csapat, ám gólok számában még nem mutatkozott meg a mezőnyfölény. Az ötödik percben Becze nyitotta a gólok sorát egy közeli találattal, ám a játékrész hátralevő idejében jól állta a sarat a HKB védelme, élén Gadácsi kapussal.

A második harmad bőségesen szolgált gólokkal, összesen öt találat született, amelyek az erőviszonyoknak megfelelő arányban estek: a Sportklub négyszer zörgette meg a hálót, a Hokiklubnak pedig csak egy válasza volt ezekre. Taratukhin, Shalla és Papp találtak be sorban, és bár közben Szappanos szépített, Becze második góljával maradt a négygólos különbség a második szünetre (5-1).

Nem változott a játék képe a befejező harmadban sem. A Sportklub szebbnél-szebb találatokkal szolgálta ki hűséges közönségét, a HKB pedig ismét csak egy gólra volt képes, miközben ötöt kapott. Így kiütés lett a vége, a szezon során először szerzett egy csapat kétszámjegyű találatot (10-2).

Erste Liga alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – Hokiklub Budapest 10–2 (1–0, 4–1, 5–1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1000 néző
Gólszerzők: Becze (5., 30. és 47.p.), Taratuhin (22. és 51.p.), Shalla (22. és 43.p.), Papp (27.p.), Bíró T. (42. és 53.p.), illetve Szappanos (28.p.), Szűcs (44.p.).
Kapura lövések száma: 47 – 15
Kiállításpercek: 4, ill. 8 perc

További eredmények:

  • Corona Brassó - Gyergyói HK 2-1
  • DAB - UTE 1-2 (hosszabbítás után)
  • FTC - Fehérvári Titánok 5-4

 

Kapcsolódók

Kimaradt?