FIBA Europe Cup: győzelemmel tért haza Svédországból a Kolozsvári U-BT

Győzelemmel indította európai kupaszereplését a Kolozsvári U-BT, Mihai Silvășan tanítványai a  férfi kosárlabda FIBA Europe Cup csoportkörének első fordulójában 86-80-ra tudtak nyerni Svédországban a Södertälje Kings vendégeként.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U-Banca Transilvania (@ubancatransilvania) által megosztott bejegyzés,

 

A nyáron alapos átalakuláson átesett U-BT már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a litván Donatas Tarolis és a lett Artis Ate vezérletével hamar elhúztak 10-16-ra. Az első negyed végére a különbség tovább nőtt s ebben oroszlánrésze volt a marosvásárhelyi születésű Rareș Uțának, aki egy zsákolás után dobásblokkolással is felhívta magár a figyelmet (14-23).

A második negyed elején a Kings amerikai légiósai megrázták magukat és a házigazdák közelebb lopakodtak, de Patrick Richard triplájának köszönhetően 4 pontos előnnyel mehettek pinenni Silvășan tanítványai.

A harmadik negyed elején volt a legnagyobb a különbség a két csapat között (39-55), de a svédek nem adták fel a harcot és egy perccel a mérkőzés vége előtt 78-79-et mutatott az eredményjelző tábla.

 

Az U-BT horvát csapatkapitányának, Darko Planinicnek nem remegett meg a keze, a center mindkét büntetőjét bedobta, majd Patrick Richard triplája eldöntötte a győztes kilétét. 

FIBA Europe Cup, G-csoport

  • Södertälje Kings-Kolozsvári U-BT 80-86
  • Balkan Botevgrad-Jenyiszej Krasznojanszk (szerda, 20 óra) 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?