Férfi kosár: a Nagyszebeni CSU nyerte az erdélyi rangadót

Laza teltház, mintegy 6 ezer néző előtt rendezték meg a kolozsvári BT Arénában kedden este a férfi kosárlabda országos bajnokság középdöntős szakaszának erdélyi rangadóját. A végig szoros mérkőzés végén a vendég Nagyszebeni CSU játékosai örülhettek az egy pontos (88-89) győzelemnek.

A mérkőzést a vendég nagyszebeniek kezdték jobban, ám az első negyed végén egy jobb sorozatttal a házigazda U-BT átvette a vezetést. (28-22).

A második negyedben viszont már nem érkezett válasz a CSU rohamára, az U-BT nem találta az ellenszerét a szebeniek tranzíciós játékának. Dan Fleșeriu tanítványai ezt a játékrészt 27-11-re nyerték és az őket elkísérő mintegy 100 fős galeri örömére 49-39-es vezetéssel vonulhattak szünetre.

A harmadik félidő elején ugyanonnan folytatódott a játék, ahol negyedórával korábban abbahagyták - a szebeniek akarata érvényesült - ám egy-két jó időben elsüllyesztett tripla felélesztette a kolozsvári reményeket. A záró negyed előtt egy pontra csökkent a különbség (66-67). 

A mérkőzés tétje éreztette hatását a negyedik negyedben, sok technikai hibát és feszültséget láthatott a közönség mindkét oldalon. Az utolsó percekben végig a szebeniek vezettek, a hazai csapat előtt egyszer kétszer felvillant ugyan az egyenlítési lehetőség, viszont épp a legjobbja, az amerikai Kyndall Dykes is büntetők sorozatát hibázta el.

A szebeniek részéről Justas Tamulis bizonyult tarthatatlannal, a litván bedobó 35 ponttal a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt. Isaiah Philmore 14, Chris Cooper 10 ponttal járult hozzá a CSU győzelméhez. A másik oldalon Kyndall Dykes (27 pont), Aleksandar  Rasics (18 pont) és Darrin Dorsey (13 pont) volt a legeredményesebb.

Ezzel a sikerével a Nagyszebeni CSM megerősítette listavezetői helyét, 15-4-es mérlegével megelőzi a 13 győzelme mellett 6 vereséget is elszenvedő Kolozsvári U-BT-t. A két csapat a középdöntős szakasz utolsó fordulójában csap ismét össze, ez alkalommal már a nagyszebeni Transilvania sportcsarnokban. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?