Férfi kosár: a végjátékban fordított a Kolozsvári U-BT a Temesvár ellen

Az utolsó másodpercek döntöttek hétfőn este a férfi kosárlabda országos bajnokság alapszakaszában lejátszott Kolozsvári U-BT–Temesvári SCM mérkőzés végeredményéről. A BT Arénában megrendezett találkozót a házigazdák nyerték meg 91-88-ra.

A temesvári csapat kezdett jobban, ez a lendület pedig majdnem a mérkőzés végéig elkísérte őket, hiszen erőteljes támadásokat indítottak a kolozsváriak gyűrűje felé. A játékidő ötödik percében Kuti Nándor mindkét büntetőjét bedobta, ám ennek ellenére az első negyed a vendégek 9 pontos előnyével ért véget.

A második negyedben a hazai csapat kezdett belelendülni a játékba, három triplát is bevertek, így az állás kiegyenlítődött, a játékrész végére mindkét csapat 46 pontot tudhatott magáénak.

A kolozsváriak átvették a vezetést a harmadik negyed első perceiben Jason Washburn kosarának köszönhetően. A vendégek egy 11-0-s rohammal reagáltak erre, így a hangulat a percek teltével egyre feszültebbé vált. Az edzők kétszer is időt kértek, a negyed végét azonban ismét a temesváriak zárták pontfölénnyel.

A záró negyedben megjött a hazai szurkolók hangja is, akik a szokásos „Haide, U!” és „U-Cluj-Napoca!” rigmusok mellett a játékosokat és esetenként az edzőket is ellátták szerintük hasznos tanácsokkal. Kuti Nándor zsákolásakor az állás 76—81 volt a temesváriak javára, ám a szurkolók mégis egy emberként tomboltak. Kosár kosarat követett, tíz másodpercenként időt kértek az edzők, a rövid megbeszélések során pedig igyekeztek minél jobban ösztönözni játékosaikat.

A házigazdák utolérték a vendégcsapatot, a pontszámok fokozatosan növekedtek. Az első sorban ülő gyerekek izgatottságukban még a popcornt is kiöntötték, bekiabálásaikkal pedig bátorították kedvenceiket, csodálattal nézve a sportolókat.

A csapatok az utolsó másodperceket is maximálisan kihasználták. Még öt szekundum volt hátra a játékidőből, amikor a temesváriak az utolsó támadással próbálkoztak. Sikertelenül. 

A mérkőzés 91–88-as eredménnyel ért véget a Kolozsvári U-BT javára, az aréna közönsége tapsviharral és a csapat indulójának éneklésével ünnepelt.

A nézők számára valószínűleg szórakoztató meccs volt, nekünk azonban annyira nem — összegezte a játékot Mihai Silvășan, a Kolozsvári U-BT csapat edzője.

A mérkőzés után Török Roland, a hazai csapat játékosa a Maszolnak adott exkluzív nyilatkozatban elmondta, a csapat felkészült arra, hogy kemény meccs elé néznek, hiszen a temesváriak tapasztalt játékosok. Kiemelte, hogy a Kolozsvári U-BT erőssége, hogy a játékosok mindig összetartanak, segítik a pályán lévőket — még akár a kispadról is. „A szezon még hosszú, így van időnk azon dolgozni, hogy a következő meccsek első két negyedeiben ne kerüljünk ekkora hátrányba” — fogalmazott Török Roland.

Kolozsvári U-BT – Temesvári CS SCM 91-88
BT Aréna, 1000 néző
Pontszerzők: Dykes 23, Kuti 6, Washburn 21, Easley 4, Marinov 16, Török 2, Calnicenco 7, Rasics 12, valamint, Peszakovics 14, Diculescu 5, Brown 8, Komatina 11, Calota 10, Randolph 10, Baciu 4. Vukosavljevics 21, Sztojadinovics 5.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?