Kosár: ismét elhozta Váradról a Szuperkupát a Kolozsvári U-BT

Saját csarnokában vesztette el a férfi kosárlabda Szuperkupát a bajnoki címvédő Nagyváradi CSM, amely a hétvégén 76-83-ra kikapott a kupagyőztes Kolozsvári U-BT csapatától. 

A két erdélyi rivális útjai az szezon során valószínűleg sokszor keresztezi majd egymást, az utóbbi években Kolozsvár és Nagyvárad a bajnoki aranyért folyó harc két fő esélyese. 

A teltházas mérkőzésen a vendégek villámrajtot vettek, már 4-14 is volt az eredmény, amikor Giordan Watson, a hazai csapat amerikai, viszont román állampolgársággal is rendelkező irányítója egy triplával, majd több büntető értékesítésével ébresztőt fújt, így az első negyed végén egy pont választotta csak el a csapatokat (19-20).

A második negyedben felváltva vezettek a felek, ebben a játékszakaszban több új játékos is megmutathatta képességeit: a a vendégek részéről Sztamenkovics, Easley és Washburn, a hazaiak oldaláról Valeika és Ginyard volt eredményes. A 20-20-as döntetlennel végződő negyed után az eredményjelző nagyszünetben egy pontos kolozsvári vezetést mutatott (39-40).

A fordulás után a Szamos-parti alakulat ismét állva hagyta ellenfelét, ebben két bolgár válogatottnak volt fő szerepe (Marinov született, Washburn pedig honosított - szerk. megj.), kettejuük pontjainak köszönhetően ismét 10 fölé nőtt a két csapat közötti különbség. Innen már nem tudta visszahozni a meccset a bajnoki címvédő, a harmadik negyed végén 53-69, majd a negyedik elején először volt 20 közte (59-79).

A kolozsváriak ekkor kicsit kiengedtek, ezt pedig arra használta fel a CSM, hogy kozmetikázzon a végeredményen. A vége 76-83 és a szezon első trófeáját a tavalyi évhez hasonlóan a Kolozsvári U-BT hódította el. 

Szuperkupa, eredmény
Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-BT 76-83
 

Kapcsolódók

Kimaradt?