Kézilabda BL: nem sikerült a bravúr a Veszprémnek

Nem sikerült a továbbjutás az MKB Veszprémnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, az idegenbeli egygólos vereséget követően 28-29-re hazai pályán is kikapott a magyarországi csapat.

A negyeddöntő tétje a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülés: a Veszprém még sosem vehetett részt a sorozat „szuperdöntőjében”, az ellenfél pedig nem csak többször részt vett, hanem kétszer (2010-ben és 2012-ben) meg is nyerte a küzdelemsorozatot.

Egygólos hátrányból várta a visszavágót a veszprémi csapat, amely az első mérkőzésen hatgólos előnyt kiengedve a kezéből. Nemcsak az adhatott okot bizakodásra Ortega mester fiainak, hogy az egygólos hátrány bőven ledolgozható, hanem az is, hogy a csoportkörben a Veszprémben játszott mérkőzésen legyőzték a „zebrákat”.

A német lapokban „Horror-Hallénak” aposztrofált csarnokban valóban félelmetes hangulat fogadta a csapatokat, minden néző pirosban, dudákkal felszerelkezve várták a mérkőzés kezdetét.

Az első támadásból rögtön Nagy László volt eredményes, majd Ilics büntetőből egyenlített. Ezután úgy tűnt, megismétlődik az odavágó koreográfiája, háromgólos előnyre tett szert a pirosmezes csapat, jól kihasználva az emberhátrányt. Az 5-2-es vezetés után sajnos visszajöttek a vendégjátékosok, azonban újítani tudtak a hazaiak és Ugalde két egymás utáni góljával újból kétgólos volt a vezetés. Támadásban elsősorban a már említett spanyol szélső, Ugalde, Renato Sulic, illetve Nagy László volt eredményes, Fazekas Nándor pedig jónéhány ziccert védett (félidő végén 40%-os a védési mutatója, míg a másik oldalon Omeyernek viszont csak 19).

A félidő második felében a cserék újabb lendületet adtak a hazai csapatnak, a jobbszélső Gulyás Péter villanásaival, védekezésben pedig maximális koncentrációval sikerült négygólosra növelni az előnyt (12-8). A Kiel nyitott védekezésre váltott a félidő utolsó perceire, azonaban a magyar csapat átlövőinek Iman Dzsamalinak (és 202 cm-es magasságának), valamint a másik oldalon Nagy Lászlónak ez sem okozott gondot, gólokat szerztek. Az utolsó pillanatokban Renato Sulic kétperces kiállítást kapott, Narcisse pedig ezt kihasználva két gólra hozta fel csapatát a szünet előtt (14-12).

A második félidőt tehát emberhátrányban kezdte az MKB, Vujin és Jicha góljaival egyenlítettek a vendégek. Alig hogy kiegészült a hazai csapat, újra hátrányba került, ezúttal Schuch Timuzsin kényszerült elhagyni a pályát. Chema Rodriguez klasszisjátékkal rukkolt elő a második félidő kezdetén is, találataival újra kétgólos vezetést szereztek a hazaiak (összesítésben ez egygólos vezetést jelentett).

Szorosabb lett az eredmény, egy-két gólra csökkent a különbség, jobban működtek az ellenfél támadásai. A Kiel először vezetett a meccsen 22-23-as állásnál (némi bírói támogatással), mire Ortega edző időt kért, hogy rendezhesse a sorokat. A vendégek már 23-25-re vezettek, akadoztak a veszprémi támadások, sőt tíz perccel a vége előtt összesítésben már négygólos volt a hátrány (26-23). A végjátékban még emberelőnybe került a Veszprém, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, ugyan sikerült felzárkózni 28-29-re, de ez a német csapat győzelmét és továbbjutását jelentette.

A címvédő került tehát elsőként a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kettős győzelemmel. Nem volt azonban esélytelen a Veszprém csapata, az első mérkőzésen ötvenpercnyi fantasztikus játékkal, a második mérkőzésen pedig negyven percig vezettek, a bravúr azonban ezúttal is elmaradt.

MKB Veszprém – THW Kiel 28-29

Összesítésben: 61-59, továbbjutott a Kiel

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?