Kézilabda BL: egy góllal kikapott a Veszprém Kielben

Szoros mérkőzésen, ötven percig kitűnően játszva szenvedett egygólos vereséget az MKB Veszprém csapata a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a német bajnok THV Kiel otthonában vasárnap este. A végeredmény 32-31 lett a hazaiak javára.

A Bajnokok Ligája negyeddöntő sorsolása úgy alakult, hogy a veszprémi csapat csoportbeli ellenfelével találkozhat a legjobb nyolc között is. Ebben a szezonban egy győzelem és egy vereség a magyar bajnok mérlege a németek ellen.

A februári tizenegygólos vereséget követően tért vissza a bakonyi csapat a kieli csarnokba, a kezdés azonban feledtethette a szurkolókkal a sikertelenséget. A teltházas mérkőzésen a vendégszurkolók örömére Nagy László rögtön az első támadásból betalált Omeyer kapus hálójába, amit Christian Ugalde szélső gólja követett. Az első kieli támadások elakadtak, csupán a harmadik percben sikerült bevenniük a magyar kaput, Ahlm volt eredményes. Renato Sulic egymás után három beállóból szerzett, szemfüles találatával már 5-2 volt az állás a vendégek javára a nyolcadik percben.

Nem találták a megoldást Ortega mester taktikája ellen a hazaiak, így időkérés következett, ami meg is hozta az eredményét,  10-10-es állásnál egyenlítettek. Kapuscsere következett veszprémi oldalon, Fazekas Nándor lépett pályára, Schuch Timuzsin kiállításával azonban emberhátrányba került a magyar bajnok.

Kapkodás a mezőnyben és jó kapusteljesítmény jellemezte a játékot a félidő utolsó harmadára fordulva, az eladott labdák és lerohanások után azonban mindkét oldalon védtek a kapusok. A németek találtak magukra hamarabb, Sprenger révén először vezettek a mérkőzésen 13-12-nél. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólszerzésben, Fazekas Nándor hétméterest hárított, de félidő során másodszor kerültek emberhátrányba a veszprémiek. Szünet előtt már csak Iváncsik és Sprenger talált be, így 15-16-os vendég vezetéssel vonulhattak pihenni a csapatok.

Akárcsak az elsőt, parádésan kezdte a második félidőt is a magyar csapat, a többek között Nagy és Sulic találataival négy góllal vezettek. Megelőzendő a további leszakadást, ötgólos hátránynál a német edző időt kért (és emberelőnyből), de így is a félidő hetedik percében sikerült csak betalálniuk. A vendégek percei voltak ezek, Nagy László ontotta a gólokat, tartotta a négy-ötgólos vezetést Ortega legénysége.

Fazekas Nándor a második félidőben kitűnően védett, jónéhány ziccert megfogott, nem véletlenül zúgott a hatalmas csarnokban a „Nándi-Nándi” szurkolás a magyar szurkolóktól. Renato Sulic második büntetését kapta, így újra emberelőnyben játszhatott a Kiel, azonban mindkét oldalon gól született, előbb Nagy László, majd (sokévi veszprémi játék után immár kieli oldalon) Marko Vujin talált be.

A félidő közepére már hat gól volt a magyar csapat előnye, meglepően simán vezettek Nagy László vezetésével a veszprémiek. A mérkőzés utolsó tízpercében azonban mintha nem ugyanazok a csapatok lettek volna a pályán: a kieliek sorozatosan találtak be, míg vendégtámadáok rendre sikertelenül fejeződtek be, a védelem pedig összeomlani látszott.

A gólcsend mellett emberhátrányba is került Ortega alakulata, így hét perccel a vége előtt Narcisse találatával egyenlített a Kiel. Időkérés után Ugalde gólja hozhatta vissza a veszprémi reményeket, majd az óriás iráni, Dzsamali vette be Omeyer kapuját. De Narcisse és Ilics (hétméteresből szerzett) találataival újra egyenlítettek a kieliek, majd pár másodperccel a vége előtt ez előbbi szerezte meg a győzelmet jelentő gólt a hazaiaknak.

A végeredmény tehát 32-31 lett, a visszavágóra maradt tehát a továbbjutás eldöntése, amelyet szombaton (április 27-én) rendeznek a Veszprém Arénában.

Végeredmény:

THW Kiel – MKB Veszprém 32-31

Gólszerzők: Vujin 8, Ilics, Narcisse, Sprenger, Toft Hansen 4-4, Jícha, Sigurdsson 3-3, Ahlm 2, ill,. Nagy L. 11, Sulic 5, Dzsamali, Ugalde 4-4, Iváncsik T., Terzic 2-2, Császár, Oneto, Chema 1-1

Korábbi eredmények:

Atletico Madrid – Barcelona Intersport 25-20

Metalurg Szkopje – KS Kielce 25-27

Kimaradt?