Erste Liga: Az utolsó tíz percben fordított a Sportklub

Hiába vezetett ötven percig a Hokiklub Budapest a Csíkszeredai Sportklub ellen, a székelyföldiek végül nyolc perc alatt négy gólt ütve elhozták a három pontot a Tüskecsarnokból. A színvonalas, küzdelmes és sportszerű mérkőzésen a rutin és a türelmes játék hozta meg a veretlenségét megőrző csíkszeredaiak sikerét.

Bántóan üres lelátók előtt kezdődött a Sportklub szezonbeli első magyarországi túrájának második mérkőzése, a nézőtéren azonban ott voltak a kék-fehérek lelkes szurkolói, akik egy meccsről sem hiányozhatnak. Az ellenfél ezúttal az a Hokiklub Budapest volt, amely az UTE legyőzésével jól kezdte az idényt, ám utána sorozatban négyszer szenvedett vereséget. Ezzel szemben a Csíkszereda öt győzelemmel indított, igaz, az eddig lejátszott mérkőzéseken háromszor kényszerült hosszabbításra.

Hatalmas lendülettel kezdtek a felek, a mérkőzés kezdetén a Sportklub ragadta magához a kezdeményezést, jórészt ők irányították a játékot. A hazaiak kapusa, Kiss remek napot fogott ki, több nagy hárítása is volt a nyitó játékrészben. A Hokiklub inkább ellentámadásokra rendezkedett be és meglepetésre egy korongszerzés utáni megindulásból a vezetést is megszerezte a 18. percben: Lőczi egy szerzett koronggal megugrott és becsapta Adorjánt (1-0). Ekkor még kevesen gondolták, hogy szinte a mérkőzés hajrájáig őrizni tudja minimális előnyét a ligában tavaly debütáló fővárosi csapat.

A második játékrész jórészt a kapusokról szólt. A Sportklubos Adorján és a hazai Kiss is több alkalommal avatkozott jól játékba. Egyik oldal sem bírta érvényesíteni az akaratát, a Hokiklub képtelen volt növelni az előnyét, a Sportklubnak pedig a legnagyobb helyzetekből sem akart megszületni az egyenlítő gólja. Így a második szünetre is hazai vezetéssel vonultak a felek.

A harmadik játékrész első felében semmi nem mutatta, hogy gyökeres változás állna be a játékban. Nyomott a Sportklub, de Kiss mindig a helyén volt. Óriásit küzdött a Hokiklub, lendületüket végül az 50. percben tudták megtörni a szeredaiak. Ekkor büntetőhöz jutottak a vendégek és Shalla magabiztosan lőtte be a korongot a rávezetés végén (1-1). A továbbiakban rákapcsolt a Csíkszereda és az utolsó tíz percben további három gólt szerezve megnyerte a mérkőzést. A sort Becze kezdte az 53. percben (1-2), majd Rokaly Szilárd szerzett szép gólt (1-3). Az i-re a pontot Pelley tette fel, aki a Hokiklub kapuslevitele után talált az üresen maradt hazai kapuba (1-4).

Az eredményt tekintve magabiztos Sportklub győzelemnek örvendhetnek a kék-fehér hívők, ám a mérkőzés összképe alapján elmondhatjuk, hogy nem vallott szégyent a budapesti csapat. Az Erste Liga idei mérkőzései közül nem igen van olyan, amelyet előre lefutottnak lehetne tekinteni, ez pedig mindenképpen jót tesz a bajnokságnak.

Erste Liga, alapszakasz
Hokiklub Budapest – Csíkszeredai Sportklub 1-4 (1-0, 0-0, 0-4)
Budapest, Tüskecsarnok, 443 néző
Gólszerzők: Lőczi (18. p.), ill. Shalla (50.p.), Becze (53.p.), Rokaly Sz. (55.p.), Pelley (58.p.)
Kapura lövések: 25 – 57
Kiállításpercek: 8 - 10

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?