Erste Liga: csak ijesztgetett Csíkszeredában a Hokiklub Budapest

Bár a mérkőzés elején vezetést szerzett a Hokiklub Budapest Csíkszeredában, végül nagyarányú győzelmet aratott szombat este otthonában a Sportklub. A székelyföldi csapat fokozatosan ellenfele fölé nőtt, és az utolsó játékrészben négy gólt szerezve magabiztos sikert aratott.

Nagy lendülettel kezdték a csapatok az összecsapást. A Hokiklub Budapest mindent egy lapra téve rontott neki a csíkszeredai kékeknek, aminek hamar meg is lett az eredménye: az ötödik percben némileg meglepetésre meg is szerezték a vezetést, Lőczi talált be Szamankov kapujába. Hamar megtalálta a ritmust a Sportklub és négy perc múlva Kuljash góljával sikerült egyenlíteniük.

Az első harmadban nem változott az eredmény, hiába játszottak egyre inkább fölényben a székelyföldiek. Amíg futotta az erejéből, a Hokiklub állta a sarat, ám a játékidő feléhez közeledve elfáradni látszottak. Ennek eredményeképpen előbb Căsăneanu szerezte meg a vezetést látványos góllal, a szünet előtt Pelley növelte kétgólosra az előnyt.

A harmadik játékrész már teljes csíki erődemontrációt hozott, lendületesen játszva szebbnél-szebb találatokat szereztek a hazaiak, a vendégek pedig nem sok ellenállást tudtak kifejteni a csíki rohamokkal szemben. Végül az utolsó húsz percben négy gólt szereztek a hazaiak, sorrendben Becze, Fodor, Brophey és Shalla voltak eredményesek. Összességében a Sportklub harmadról-harmadra javuló játékkal, magabiztosan győzött és készülhet az idei első magyarországi turnéjára.

Erste Liga alapszakasz

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 800 néző

Csíkszeredai Sportklub – Hokiklub Budapest 7–1 (1–1, 2–0, 4–0)

Gólszerzők: Kuljas (9.p.), Căsăneanu (30.p.), Pelley (40.p.), Becze (41.p.), Fodor (44.p.), Brophey (47.p.), Shalla (58.p.), illetve Lőczi (5.p.).

Kapcsolódók

Kimaradt?