Erste Liga: hosszabbításos Sportklub győzelem a rangadón

Pesterzsébeten játszották az idei szezon első SportklubFerencváros csúcsrangadóját a magyarromán közös bajnokságban. Az izgalmas meccsen kétgólos hátrányt ledolgozva hosszabbításban győzött a csíkszeredai csapat.

Mindkét csapat veretlen sorozattal indította az idei Erste Liga küzdelmeket, a Ferencváros hat, a Sportklub négy győzelemmel állt a mérkőzés előtt a tabellán. Ennek megfelelően hatalmas iramban indult az összecsapás, amely a kemény ütközéseket sem nélkülözte. A Ferencváros szerezte meg a vezetést Kulmala révén, a finn csatár előnyben talált be (10). Nem volt hosszú életű a Fradi-előny, Kuljas még a szünet előtt egyenlíteni tudott (11).

Az első pihenő után azt láthatta a telt háznyi közönség, hogy Brophey nem mindennapi találattal vezetést szerzett a Sportklubnak: felpattanó korongja Arany kapus válla fölött, mint őszi falevél hullott a hazai kapuba (12). Innentől kezdve megrázták magukat a hazaiak és kettős emberelőnyben a 33. percben egyenlítettek Tóth Adrián góljával (22), pár percen belül pedig a maguk javára fordították az állást, ezúttal Sarcia volt a gólszerző (32).

A harmadik harmadban folytatódott a Ferencvárosi lendület, aminek meg is lett az eredménye: a 47. percben Roczanov a negyedik zöld-fehér gólt szerezte (42). Nem roppant meg a Sportklub, Taratukhin szemfüles találattal hozta közelebb övéit (43), Kuljas pedig öt perccel a dudaszó előtt nagy góllal egalizált (44). Az eredmény nem változott a rendes játékidőben, következhetett a hosszabbítás. A ráadás első percében a maga javára döntötte a mérkőzést a Sportklub: Becze kipattanóját Taratukhin lőtte a Fradi kapujába (45). Ezzel a győzelemmel őrzi veretlenségét a Sportklub, amely vasárnap a Hokiklub Budapesthez látogat.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Pesterzsébet Jégcsarnok, 510 néző
Ferencváros–Sportklub 5–4  (1–1, 2–1, 1–2, 0–1) h. u.
Gólszerzők: Kulmala (13. P.), Tóth A. (33.p.), Sarcia (36.p.), Roczanov(48.p.), illetve Kuljas (20. és 56.p.), Brophey (24.p.), Taratuhin (51. és 61.p.)
Kapura lövések: 36–29
Büntetőpercek: 6–34

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?