130 programot ajánl a 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok

Péntektől vasárnapig kerül megrendezésre a 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, ahová minden sportolást kedvelőt várnak, kortól függetlenül a Sepsi Arénába. A résztvevőket családi programokkal, előadásokkal, vetélkedőkkel mozgatják meg a térség legnagyobb tömegsport rendezvényén.

Nemes Áron a 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezője, a helyi sportiskola igazgatója szerint a szeptember 20 és 22 között zajló tömegsport rendezvényre 45 sportegyesület mintegy 130 programot ajánlott, több tucat sportág mutatkozik be. Háromszéken mintegy 70 sportegyesület, klub vagy sportmozgalom működik, van köztük néhány nagyon aktív, ám sokuk tevékenysége nem eléggé látható és ismert a nagyközönség számára, mutatott rá Nemes Áron, aki szerint a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok kiváló lehetőséget kínál a bemutatkozásra és arra, hogy népszerűsítsék magukat, illetve újabb tagokat csatoljanak be tevékenységeikbe.

Idén a Sportnapoknak a Sepsi Aréna, annak méretes parkolója, illetve a mellette lévő fedett jégpálya, tenisz- és focipályák, hiszen az a céljuk, hogy a létesítményt minél jobban bekapcsolják a város sportéletébe. A Sportnapok ideje alatt félóránként indulnak majd autóbuszok a városból a Sepsi Aréna irányába és vissza, de idén ideiglenesen megközelíthetővé teszik az Olt folyó gátját, hogy a kerékpárosok azon jussanak el a Sepsi Arénáig. A rendezvénysorozat programját megtekinthetik a www.sportnapok.ro oldalon vagy az esemény Facebook oldalán.   

A sepsiszentgyörgyi diákok menjenek gyalog iskolába. „Sétálj velünk az iskolába! címmel figyelemfelkeltő akcióra kerül sor Sepsiszentgyörgyön az Európai Mobilitási Hét keretében. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a szeptember 18-án, szerdán sorra kerülő akcióban való részvételre kérte fel a város iskoláit, szülőket és diákokat. Azt szeretnék tudatosítani, hogy az autónak több alternatívája is létezik: lehet utazni busszal, közlekedni kerékpárral, rollerrel, vagy görkorcsolyával, illetve gyalog is el lehet jutni az iskolába. Az akcióban résztvevő iskolák udvarán már kedden egy közös 10–15 perces tornát tartottak. Szerdán pedig keresik Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskoláját, azt, hogy melyik iskolába érkezik a legtöbb tanuló autó nélkül. A felmérést szerda reggel az iskolák bejáratánál önbevallásos alapon mérik az erre kijelölt személyek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?