Sportnapok: Megmozgatják Sepsiszentgyörgyöt!

A térség legnagyobb tömegsport rendezvényét szervezik a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában, a cél, hogy három napon át folyamatosan mozgásban tartsák a háromszékieket, mondta Nemes Áron. 

A 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezője, a helyi sportiskola igazgatója szerint körvonalazódik már a szeptember 20 és 22 között zajló tömegsport rendezvény programja, hiszen 45 sportegyesület mintegy 130 programot ajánlott már, több tucat sportág mutatkozik be. Ugyanakkor várják a térség többi sportszervezetének csatlakozását is! 

Háromszéken mintegy 70 sportegyesület, klub vagy sportmozgalom működik, van köztük néhány nagyon aktív, ám sokuk tevékenysége nem eléggé látható és ismert a nagyközönség számára, mutatott rá Nemes Áron, aki szerint a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok kiváló lehetőséget kínál a bemutatkozásra és arra, hogy népszerűsítsék magukat, illetve újabb tagokat csatoljanak be tevékenységeikbe. Emlékeztetett, hogy tavaly 4000 sportoló vett részt a tevékenységekben és még mintegy 5000 résztvevője volt a sportnapoknak. Aki a következő időszakban szeretne csatlakozni és bemutatkozni, az a www.sportnapok.ro oldalon tájékozódhat, hívta fel a figyelmet Nemes Áron.

Megtöltik élettel a Sepsi Arénát és környékét

Idén második alkalommal ad otthont a Sportnapoknak a Sepsi Aréna, annak méretes parkolója, illetve a mellette lévő fedett jégpálya, tenisz- és focipályák, hiszen az a céljuk, hogy a létesítményt minél jobban bekapcsolják a város sportéletébe, mutatott rá Tulit Zsombor. Az esemény társszervezője szerint a Sportnapok ideje alatt félóránként indulnak majd autóbuszok a városból a Sepsi Aréna irányába és vissza, de idén ideiglenesen megközelíthetővé teszik az Olt folyó gátját, hogy a kerékpárosok azon jussanak el a Sepsi Arénáig.

Nemes Áron szerint a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok látványos megnyitóját, Sepsiszentgyörgy főterén szervezik szeptember 20-án, amikor tűzzsonglőrök kíséretében felvonulnak a sportolók. Az esemény kiemelt meghívottja Estera Dobre olimpikon birkozó, a Sepsiszentgyörgyi MSC sportolója. Ezt követően három napig folyamatos lesz a program a Sepsi Arénában, ahol hagyományos és kevésbé ismert sportágakat mutatnak be, versenyeket, gyerek és családi vetélkedőket szerveznek, de lesznek színpadi programok és lacikonyhák is. A rendezvénysorozat programját megtekinthetik a www.sportnapok.ro oldalon vagy az esemény Facebook oldalán. 

Kapcsolódók

Kimaradt?