Radim Valchar elhagyhatja a Csíkszeredai Sportklubot

Közösségi oldalán jelentette be Radim Valchar, hogy a jövőben nem lesz tagja a Csíkszeredai Sportklub csapatának.

A hír nagy felzúdulást keltett a csíkszeredai jégkorong-szurkolók körében, a klub hívei kedvencük szezonrajt előtti távozása miatt becsapva érzik magukat. A játékos állítása szerint a klub tartozásai és be nem tartott kötelezettségei miatt döntött a távozás mellett. A csíkszeredai klub szerint egy másik klub ajánlata áll az események mögött.

Közönségkedvenc Csehországból

Radim Valchar a 2016-2017-es szezonban érkezett Csíkszeredába és ponterős, feladást nem ismerő játékával hamar a közönség kedvencévé vált. A harminc éves cseh játékos évről-évre javuló mutatókat mutatva valódi erőssége lett a székely csapatnak. Olyannyira jól érezte magát Székelyföldön, hogy az elmúlt évben, hosszú távú, három évre szóló szerződést kötött a Sportklubbal, majd a román állampolgárságot is megszerezte. A szimpatikus játékos hozzánőtt a csapathoz és a város képéhez, kezdetektől vele tartó kedvese pedig munkát vállalt és magyarul is tanulni kezdett.

Kedden reggel csalódott, keserű hangú üzenetben köszönt el híveitől. Mint angol nyelvű bejegyzésében fogalmaz, nem akar tovább bizonytalan életet élni és úgy érzi, a szeredai klubnál nem foglalkoztak anyagi, vagy akár egészségügyi gondjaival. A legnagyobb problémaként azt élte meg a cseh légiós, hogy a bérleti díjak nem fizetése miatt bizonytalanná vált lakhatása is, miután azzal fenyegették, hogy kirakják bérelt lakásából. A játékos szerint szerződésében a klub kötelezettségei között benne van a lakhatási díj fizetése is.

A szerződés kötelez

Megkerestük Hodos Lászlót, a Csíkszeredai Sportklub elnökét is, aki röviden úgy kommentálta az esetet, hogy Valcharnak három éves szerződése van a csapattal, a távozása egyelőre nem kerülhet szóba. Az elnök szerint az áll az ügy hátterében, hogy valamelyik jégkorong klubtól egy nagy összegű ajánlatot kaphatott a légiós. Hodos László úgy fogalmazott, hogy a szerződés felbontásával egyértelműen a játékos járna rosszul.

Hasonlóan fogalmaz Facebook-bejegyzésében Csató Kovács Imre, a Sportklub támogatói körének meghatározó alakja. Csató szerint a játékos a Csíkszeredai Sportklubnak köszönheti, hogy megkaphatta a román állampolgárságot, ezért is írt alá hosszú távú szerződést. A szponzor szerint valamelyik romániai csapat csábítja a cseh játékost „félretéve minden tisztességes eszközt”. Csató Kovács Imre ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy az ügy során mindenki betartja a törvényeket.

A játékostársak nem szívesen nyilatkoznak

Az ügy bonyolultságára tekintettel nem nyilatkoztak egyelőre a Maszol által megkeresett Sportklub játékosok. Papp Szabolcs csapatkapitány érdeklődésünkre annyit mondott, hogy szeretné kivárni, mi fog történni a továbbiakban, nem ismeri pontosan az ügy részleteit. A csapatkapitány elmondta, hogy nem tudja, mi áll Radim Valchar szerződésében, hiszen nem téma a játékosok között, kinek mi szerepel pontosan a megállapodásában. Papp Szabolcs a csapat nevében ugyan sajnálná, ha távozna Valchar, azonban nem tud és nem is szeretne állást foglalni az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?