Jégkorong: visszavette a pályaelőnyt a Brassó, a Galac az első döntős

Kétgólos vezetésről bukta el a román jégkorongbajnokság elődöntőjének harmadik összecsapását csütörtökön a Csíkszeredai Sportklub. A számtalan gólhelyzetet elpuskázó hazai együttes a befejező játékrészben három gólt kapott a Csíkszeredában lejátszott találkozón.

Akárcsak hétfőn Brassóban, a Vákár Lajos Műjégpályán is foghíjas lelátók fogadták a csapatokat. A kilátogató mintegy 1200 néző azt láthatta, hogy korai góllal vezetést szerez a brassói csapat, Jereme Tendler az ötödik percben köszönt be Onodinak. A tét rányomta a bélyegét a színvonalra, csapkodó volt a játék, sok hibával tették a dolgukat a csapatok.  A játékrész vége felé kezdett éledezni a Sportklub és három perc alatt a maga javára fordította az állást. Előbb Bíró Tamás talált be emberhátrányban a tizenhetedik percben, majd fél perccel a szünet előtt Belov volt eredményes emberelőnyben.

Villámrajtot vett a második játékrészben a Sportklub, két perc elteltével Valchar köszönt be Polcnak kétgólosra növelve a hazai előnyt. Ezt már nem nézte tétlenül a vendégek trénere: Julius Penzes lehívta a pályáról a tizenhárom kapura lövésből három gólt kapó szlovák hálóőrt. Érkezett Tőke Zoltán, aki valósággal megbabonázta a kék-fehéreket: a mérkőzés hátralévő felében már csak brassói gólok születtek. A második harmad egy vendégtalálatot tartogatott, Bíró Mátyás talált be a huszonnyolcadik percben.

A befejező játékrészben egyértelmű fölénybe került a hazai csapat, sorra dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Különösen Krasnoszlobodcev járt élen a ziccerek elpuskázásában, a kazah támadó egymaga legalább öt-hat száz százalékos helyzetet hagyott ki. Közben Onodinak is akadt dolga, a Brassó ellentámadásai rendre veszélyesek voltak. Az egyik ilyen végén Dorofejev ütött be egy kipattanó korongot az ötvenedik percben, kiegyenlítve ismét az állást. Innen pedig nem volt visszaút, a hazaiak továbbra sem találták a góllövés receptjét, viszont a brassóiak újra betaláltak, az utolsó előtti percben. Péter Balázs egy kapu előtt ide-oda csúszkáló korongot vágott a hálóba. A hazaiak megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, de ezen a napon semmi sem jött össze: üres kapuba újabb gólt lőtt a Korona, Tendler állította be az 5-3-as végeredményt.

Hiába játszott a mérkőzés egyes szakaszaiban szinte nyomasztó fölényben a Sportklub, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a Brassó viszont jól élt kevés lehetőségével és a maga javára fordította a meccset. Külön ki kell emelni Tőke Zoltán teljesítményét, aki tizenhat védéssel segítette győzelemhez csapatát.

Folytatás pénteken 18:30-kor Csíkszeredában, a Vákár Lajos Műjégpályán.

A jégkorong elődöntők másik párharcában a CSM Galati Gyergyószentmiklóson is győzni tudott, így összesítésben 3 – 0-ra megnyerte a párharcot és elsőként jutott be a bajnoki  döntőbe: Gyergyói Hoki Klub – CSM Galac 3:6

Román bajnokág, rájátszás
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona 3 – 5 (2:1, 1:1, 0:3)
Gólszerzők: Bíró T. (17.p.), V. Belov (20.p.), Valchar (23.p.), ill. Tendler (5. és 60.p.), Bíró M. (28.p.), Dorofejev (50.p.), Péter B. (59.p.),

Az elődöntő további menetrendje:
Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona (péntek, 18:30)

Kapcsolódók

Kimaradt?