Liga 2: igazságos döntetlen született Csíkszeredában

Hazai döntetlennel folytatta második ligás szereplését az újonc FK Csíkszereda. A székelyföldi együttes az előző szezonban még első osztályú Dunărea Călărași ellen lépett pályára és a mérkőzés első félidejében történt gyors gólváltást követően 1-1-re végzett rutinosabb játékosokból álló ellenfelével szemben.

Kitűnően előkészített pálya, ragyogó napsütés és bizakodó nézősereg fogadta a pályára lépő csapatokat szombat délelőtt Csíkszeredában. A várakozásnak megfelelően a kezdő sípszótól kemény küzdelem vette kezdetét a pályán. Ebben a küzdelemben az mérkőzés első felében a hazai csapat mutatott többet a futball szépségeiből, az első veszélyes helyzetet is az FK hagyta kihasználatlanul, miután az első negyedóra végéhez közeledve Becze jó beadása után fejjel veszélyeztettek. A huszadik percben megrezdült a vendégháló, ám csak az oldalhálót találta el a nehéz szögből leadott hazai lövés, majd néhány perccel később szintén a hazai védőknek kellett menteniük.

A helyzeteket tekintve teljesen váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. A 25. percben egy szabadrúgás után a hosszú oldalra szállt a labda, ahonnan a visszafejelt játékszert Radu Crișan középről zavartalanul lőhette Bordás Dániel kapujába. Nem sokáig késlekedett a válasz: a 28. percben jobb oldali szöglethez jutott az FK Csíkszereda és miközben az akció hevében megsérült Mitra Szilárd vérző arcát ápolták, kiegyenlített a hazai csapat. Veres volt a gólszerző, aki közelről lőtt a calarași-i kapuba. A 37. percben ismét egy sérülést jegyezhettünk fel: egy bal oldali hazai szögletet követően a vendégek 27-es számú játékosa, Mendy Gaston maradt a földön, majd ápolást követően kötéssel a fején folytatta a játékot. Az első félidő hosszabbításában Jebari veszélyeztetett, aki az ellene megítélt szabadrúgásból célozta meg a vendégkapu jobb oldalát, ám a sárga-kékek kapusa, Krell a helyén volt. Az első játékrész krónikájához tartozik még, hogy a hazai kispad reklamálásért sárga lapot kapott.

A második félidőben agresszívabb vendégcsapatot láthattunk. A călărași-iak letámadása több alkalommal zavarba hozta a hazai középpályásokat. Szép futballt nem igen láthattunk, a második játékrész nagyobbik részében inkább a küzdelem dominált, számos szabálytalanság történt mindkét oldalon. A hazai szurkolók legnagyobb örömére a 65. percben csereként pályára lépett Bajkó Barna, aki az előző mérkőzéseket sérülés miatt kényszerült kihagyni. Ám sem ő, sem az FK további cseréi nem hoztak gyökeres változást a játékban, amely nagyrészt helyzetek nélkül csordogált. Az FK Csíkszereda így is eldönthette volna a három pont sorsát: a 86. percben Barta ziccert rontott. A fiatal játékos már csak a kapussal állt szemben, de nem tudta elgurítani a hálóőr mellett a meccslabdát. A háromperces hosszabbításban a játékvezető még kiosztott egy piros lapot a vendégeknek, Lopez Varela második sárga lapja után jutott a kiállítás sorsára. Maradt az igazságosnak mondható döntetlen, bár a kidolgozott helyzetek alapján a hazai csapat közelebb állt a három pont megszerzéséhez

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda mestere: Én úgy vélem, elveszítettünk két pontot. Be kell látnunk, hogy jó csapat a Călărași, nagyon jó játékosai vannak és bár még nincsenek összeszokva, ahogy fog telni az idő biztos, hogy kemény dió lesznek minden csapatnak.  Mi sajnos, ahogy az UTA ellen, a ziccereket most is kihagytuk. A fiúk hozzáállásával meg vagyok elégedve, egész héten jól dolgoztak, készültek. A jövő héten egy kemény kupameccs vár ránk Piatra Neamți-on, de mindenképpen a továbbjutás a célunk. Utána lesz időnk a bajnokságra koncentrálni. Még nem tudjuk biztosan, hogy pályára lépünk-e a Petrolul ellen, mivel a válogatott ott fog szerepelni és lehetséges, hogy a pálya kímélése miatt el fogják halasztani azt a mérkőzést, de hivatalos értesítést még nem kaptunk.

Liga 2. 4. forduló
FK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1-1
Csíkszereda, 1200 néző
Gólszerzők: Veres (28.), illetve Crisan (25.).
Piroslap: Varela (90.).
FK Csíkszereda: Bordás – Palmes, Berde, Mitra, Simó, Eder, Veres, Raul (Bajkó 63.), Jebari, Takács (Csürös 79.), Becze (Barta 75.)

Liga 2, a 4. forduló eredményei

  • FK Csíkszereda-Dunarea Calarasi 1-1
  • Temesvári Ripensia-Aradi UTA 2-1
  • Sportul Snagov-Metaloglobus Bukarest 0-3
  • Pandurii Tg-Jiu-Nagyváradi Luceafarul 0-0
  • Daco Getica-Resicabányai CSM 1-0
  • Concordia Chiajna-Turris Oltul 0-3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?