Bemutatták az FK Csíkszereda másodosztályra készülő csapatát

Pénteken bemutatta új igazolásait az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó csapata. Valentin Suciu vezetőedző és Szondy Zoltán klubelnök szerint a csapat készen áll a magasabb osztály kihívásaira és a rajtra a pályafelújítással is végezni fognak, bár a villanyvilágítás felavatása késni fog.

Bizakodó hangulatban

Bizakodó klubelnök, látványos játékot ígérő edző és elszánt játékosok – így foglalhatjuk össze röviden az FK Csíkszereda másodosztályú futballcsapatának sajtóeseményét, amelyet nagy érdeklődés övezett. Bevezetőjében Szondy Zoltán, a klub elnöke elmondta: összeállt a stáb és a csapat, 90 százalékban készen állnak a másodosztályú bajnokság elkezdésére. A pálya felújítási munkálatai is a terveknek megfelelően haladnak, de a villanyvilágítás az első hazai meccsre még nem lesz készen – árulta el a klubelnök.

Bemutatkozott a csapat kilenc új játékosa is. Az eddigi játékospolitikát megtartva az FK keretét 80 százalékban továbbra is saját nevelésű, vagy magyarországi partnerek közvetítésével érkezett labdarúgók alkotják. Külföldi játékosokat csupán a problémás posztokra igazolt a klub: érkezett Damir Ljuljanovics montenegrói válogatott kerettag kapus, a Valencia U19 csapatát is megjárt Raul Juliá Olivares, aki középcsatárként vethető be, valamint a szomszédvártól, Székelyudvarhelyről Romaric Logon. Utóbbi játékossal kapcsolatos sajnálatos hír, hogy a több európai bajnokságában megfordult angol középcsatár a felkészülés során súlyos sérülést szenvedett, jelenleg műtét után lábadozik. Visszatért a csapathoz a magyar utánpótlás válogatottakban is szerepelt Csonka Bonifác. Rajtuk kívül érkezett Raul Palmeș szebeni születésű hátvéd, aki magyar bajnoknak mondhatja magát a Kispest Honvéd együttesével és Fodor Ákos balhátvéd, ő Dorogon focizott legutóbb. Szintén újonc az FK kötelékében a Pécsi MFC, a Győri ETO és a Ferencváros utánpótlás csapataiban nevelkedett Takács Martin, valamint a legutóbb Balmazújvárosban szerepelt szatmári származású Erdei Carlo és a székelyudvarhelyi Kálmán Szilárd, aki Pécsről tért haza Székelyföldre.

Kemény dió szeretne lenni az FK

Valentin Suciu vezetőedző elmondta: úgy gondolja az új igazolások jól sikerültek, minden játékos a csapat segítségére lehet céljai elérésében. A szakvezető kiemelte, hogy negyvennél több tétmérkőzés vár a játékosokra az új szezonban, a bajnokság feszített tempója nem fogja lehetővé tenni a lazítást. „Biztosan lesznek jó és rosszabb mérkőzéseink, de mindig a maximumot kell kihoznunk magunkból” – fogalmazta. Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén, Valentin Suciu elmondta, bár ő mindig, minden sorozatban első szeretne lenni, egy újonc csapat esetben – bár nem lehetetlen – ez nagyon nehéz. „Más lesz a játék ritmusa, újak, ismeretlenek lesznek az ellenfelek. Nagyon érdekes mezőny állt össze, sok nagy múltú csapat szerepel a másodosztályban. Mindenesetre kemény dió szeretnénk lenni a liga csapatai számára” – összegezte a Sepsi OSK csapatával első székelyföldi csapatként élvonalba jutó edző.

A Maszol érdeklődésére, miszerint fel vannak-e készülve a játékosok arra, hogy a legtöbb helyen várhatóan ellenséges hangulatban kell játszaniuk, Valentin Suciu elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a másodosztályú csapatok stadionjainak többségében el fognak hangzani olyan dolgok a lelátóról, amik „nem tesznek jót a sportnak”. A vezetőedző szerint a játékosoknak túl kell tenniük magukat ezen és a zöld fűre lépve már nem szabad meghallaniuk ezeket a hangokat.

Fontos szerepet szánnak az ifiknek

Szondy Zoltán klubelnök a játékoskerettel kapcsolatosan kiemelte, hogy nagy szerepet szánnak az új idényben is a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia játékosainak, akik közül hatan jelenleg teljes jogú kerettagként a felnőtt csapattal készülnek. Megtudtuk, hogy a feljutást kivívó csapatban összesen 17 akadémista fordult meg az előző szezonban. A csapatnál egyértelmű cél, hogy az akadémia neveltjei közül minél többen kerüljenek jobb helyzetbe, erősebb csapatokhoz. Szondy Zoltán újságírói kérdésre elmondta, nehéz megfogalmazni, mivel lennének elégedettek a szezon végén. „Szeretnénk, ha nem kellene a kiesés ellen küzdenünk, de szinte egyáltalán nem ismerjük a mezőnyt, nem tudjuk, milyen végső keretek álltak össze, milyen célokkal futnak neki a csapatok a bajnokságnak. Azt gondolom, az első hat forduló után már egy pontosabb képet fogunk látni” – fogalmazott az elnök. A csapat egyébként további edzőmérkőzések lejátszásával igyekszik formába lendülni a szezon kezdetére: szombaton Barcarozsnyón, vasárnap pedig Sepsiszentgyörgyön lépnek pályára a piros-feketék.

Magyar nemzeti sportmárkában a csapat

További változásokat is bejelentett a klub sajtószóvivője, Szép Zoltán. Az előttünk álló szezonban új mezekben lépnek pályára a játékosok: a 2018-ban alapított 2Rule sportmárka szereléseibe bújik a csapat. Érdemes tudni, hogy a 2Rule márka logója ragadozó madarat formáz, ugyanis a márkanév kiejtése "Turul", a magyar mitológia madara és az eredetmondák kulcsfontosságú alakja. Külön érdekesség, hogy az országos szakszövetség döntése értelmében Joma labdákkal játsszák a másodosztály meccseit, ami szintén szokatlan lehet majd a játékosoknak.

Új, modern honlap is készül, amelyen webshop is lesz majd, hogy könnyebben elérhetőek legyenek a klub ajándéktárgyai – árulta el Szép Zoltán.

Hétfőtől árusítják a bérleteket

Emelkedni fognak a jegyárak: a másodosztályú csapat mérkőzéseire 12 lejbe fog kerülni egy belépő az új fedett lelátóra és 5 lejbe a régi betonlelátóra, ahol további székeket szereltek fel. Megszűnik az eddigi gyermek-kedvezmény, viszont a klub színeiben versenyző labdarúgók továbbra is ingyen mehetnek be a mérkőzésekre. Szintén a szezon újdonsága, hogy ezentúl online, a bilete.ro rendszeren keresztül is meg lehet venni a belépőket és csak a hazai mérkőzések előtt egy órával lesz a helyszínen is jegyértékesítés.

Az éves bérletek ára 170 lej lesz, de érdemes tudni, hogy azok, akik az előző szezonban is bérletesek voltak, a tavalyi áron tudják megvásárolni az idényre szóló belépőt. A bérleteket július 22-től, hétfőtől lehet megvenni a klub irodájában hétköznapokon 15 és 17 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?