FRISSÍTVE – Liga 2: megszerezte első győzelmét az FK Csíkszereda

FRISSÍTVE: Hazai pályán lépett pályára a Liga 2. második fordulójának szombati játéknapján az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgócsapata, amely javított a múlt héten elszenvedett veresége után, és közönségszórakoztató mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott a bukaresti Metaloglobus ellen.

Igazi fociidő fogadta a pályára lépő csapatokat és a csíkszeredai csapat hazai másodosztályú debütálását a helyszínen megtekintő nézőket. A kezdésre teljesen megteltek az FK Csíkszereda stadionjának új lelátói, a hazai szurkolók a kezdő sípszótól a lefújásig lelkesen biztatták a piros-fekete mezben pályára lépő kedvenceiket. A hangulatot fokozta, hogy a mérkőzés kezdőrúgását Balázs Árpád „Róka” végezte el, aki 1976 és 1996 között több csíkszeredai csapatban is letette névjegyét.

A múlt heti, Buzăuban pályára lépő kezdő tizenegyhez képest több helyen változtatott Valentin Suciu, a hazaiak edzője, aki azzal a nem titkolt szándékkal küldte pályára csapatát, hogy lényegesen határozottabb támadójátékot mutasson, mint tette az első fordulóban.

Ennek megfelelő lendülettel vetette bele magát az FK a küzdelembe és az első percektől megpróbálta uralni a játékot. Ez többé-kevésbé sikerült is, a fővárosi ellenfél leginkább ellentámadásokban bízhatott. A 10. percben tesztelték először a hazaiak a Metaloglobus hálóőre, George Gavrilaș képességeit, akinek nem okozott gondot a közepesen távoli lövés hárítása.

A 13. percben viszont már ő is tehetetlen volt: Hodgyai László kapott jó labdát a vendégek tizenhatosánál, és középről szépen lőtt a hálóba, megszerezve ezzel Csíkszereda labdarúgó-történelmének első második ligás találatát (1–0).

A gól után sem változott a játék képe, a hazaiak magabiztosan birtokolták a labdát és igyekeztek gólhelyzeteket kialakítani a vendégek kapuja előtt. A legközelebb ismét Hodgyai került a gólszerzéshez, aki a 22. percben egy szabadrúgást követően hozzá került labdát lőtt fölé mintegy 16 méterről.

A 26. percben újra ünnepelhetett a hazai tábor: Eder Gonzalez szép egyéni alakítás után közelről lőtt a vendégkapu bal oldalába (2–0). A félidő végéhez közeledve egyre több vendég-szabálytalanságot láthattak a nézők – szemmel láthatóan elfáradtak és elkedvetlenedtek a második bekapott gól után a bukarestiek.

A második félidőben maradt a hazai fölény, a vendégeknek csupán egy lesgólra futotta: az 55. percben Claudiu Herea lőtt szabálytalanul Ljuljanovic kapujába. Tíz perc múlva végleg eldöntötte a mérkőzést az FK Csíkszereda, miután Soufiane Jebari szép szóló végén higgadtan helyezett a Metaloglobus kapujába (3–0).

Nem tudott megújulni a bukaresti csapat a mérkőzés hátralévő részében sem, a hazaiak többet kezdeményeztek és végül magabiztos győzelmet arattak lelkes közönségük előtt, amely a székely himnusz eléneklésével mondott köszönetet az első másodosztályú pontokért.

A mérkőzést követően a vendégek edzője, Marius Măldărășanu röviden így értékelte csapata teljesítményét: „Jól szervezett, agresszív csapat benyomását keltette a hazai gárda. Mi sajnos nem sokat tudtunk elárulni a saját képességeinkről. Az első félidőben két egyéni hiba eldöntötte a mérkőzés sorsát.”

Valentin Suciu, a hazaiak mestere: „Jó mérkőzést játszottunk, amelyben nagy szerepe volt a 12. játékosunknak, a közönségünknek is. Az első két forduló alapján is láthatjuk, nagyon nehéz bajnokság áll előttünk és nagy jelentősége lesz, hogy a hibáinkat minimálisra csökkentsük. Ez az első mérkőzéshez képest sikerült is. Támadóbb kezdő tizenegyet állítottunk össze a stábbal és a játékosaink felszabadultabban is tudtak játszani, mint Buzăuban. Fordulóról-fordulóra dolgozunk, a szakmai stáb már elkezdte elemezni a következő ellenfelünk, az UTA játékát”.

FK Csíkszereda–Metaloglobus București 3–0 (2–0). Csíkszereda, 1500 néző. Gólszerzők: Hodgyai (13. p.), Eder (26. p.), Jebari (65. p.). FK Csíkszereda: Damir Ljuljanovic – Majzik Adrián, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Simó Csongor, Eder Gonzalez, Veres Szilárd, Bara Levente, Soufiane Jebari (Kálmán Szilárd 88.p.), Erdei Carlo (Raúl Juliá Olivares 60.p.), Hodgyai László (Magyari Szilárd, szünetben).
  • További eredmények: Farul–Călăraşi 1–0, Ripensia–Buzău 1–2, Mioveni–Resicabánya 1–1, Pandurii–ASU Politehnica 0–3, Daco-Getica–Turnu Măgurele 0–3, Rapid–Chiajna 3–1; vasárnap: Sportul–FC Argeş, Kolozsvári „U”–Viitorul Pandurii, hétfőn: Petrolul–UTA.

Jelenleg 6-6 ponttal vezet a Turnu Măgurele és a Buzău a 4-4 pontos Rapid, Resicabánya, Mioveni és Farul előtt. Az FK Csíkszereda a nyolcadik 3 ponttal és 3–1-es gólaránnyal, következő ellenfele, az UTA egy hellyel előtte áll szintén 3 ponttal és 3–0-s gólaránnyal, de egy meccs hátránnyal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?