Csíkszeredai címvédés a 3. OTP Bank Kupán

A szombati helyosztókkal befejeződött a négynapos, külhoni futballakadémiák részére kiírt utánpótlástorna Csíkszeredában. A mostoha időjárás ellenére színvonalas mérkőzéseket és a döntőben hazai címvédést láthattak a nézők.

Az ötödik helyért Felvidék a Délvidékkel

Szombaton elsőként az ötödik helyért csapott össze a bácskai Topolya SC és a felvidéki Dunaszerdahelyi AC csapata. A szinte végig zuhogó esőben hamar kétgólos előnyt harcolt ki a TSC, amiből még az első félidőben lefaragott egyet a DAC (2–1). A második félidőben hamar visszaállították a kétgólos különbséget a délvidéki fiatalok, erre pedig már nem volt válasza a DAC-nak (3–1). A III. Székelyföld OTP Bank Kupa ötödik helyén a TSC Topolya végzett, a DAC pedig a hatodik helyen zárt.

Bronzérmes a Munkács Akadémia

Némi meglepetésre a Munkács Futball Akadémia szerezte meg a torna harmadik helyét, miután a bronzmérkőzésen szintén 3–1 arányban múlta fölül az NK Eszék csapatát. Az eszékiek ugyan hamar, már a 9. percben vezetést szereztek, de ettől kezdve csak kárpátaljai gólokat láthattunk. Sorrendben Durueke (két alkalommal az első félidőben) és Suckij talált be az NK kapujába.

Megvédte tavalyi elsőségét az FK Csíkszereda

A torna döntőjére a vigasztalhatatlanul zuhogó eső ellenére megteltek a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya lelátói, így több százan láthatták, ahogy a magyarországi Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a csíkszeredai FK Csíkszereda csapatai színvonalas, olykor szikrázóan kemény összecsapáson, igazi döntőhöz méltó mérkőzést játszanak egymással. A fináléban egyébként megismétlődött a tavalyi párosítás, 2018-ban ugyanez a két csapat játszhatott az aranyéremért.

A változatos mérkőzés első időszakában felváltva veszélyeztettek a felek, gólt azonban a Puskás Akadémia fiataljai értek el, a 13. percben Sós Máté lövése talált utat Karácsony Márk kapujába (0–1). Alig telt el tíz perc, és kezdődhetett minden elölről, miután Szin Ferenc egy szögletet követően fejessel kiegyenlítette az állást (1–1). A második félidőben folytatódott a színvonalas, gólra törő játék, azonban egyik csapat sem ért el újabb találatot, a 80. perc letelte után a torna szabályainak megfelelően következhettek a tizenegyes rúgások. Ebben pedig az FK Csíkszereda bizonyult jobbnak, az ötödik sorozatban Csala Róbert döntötte el a párharcot a piros-feketék javára.

Az FK Csíkszereda U17-es csapata megvédte címét az OTP Bank Kupán, míg a Puskás Akadémia sorozatban a harmadik évben zárt a második helyen.

Az ötödik helyért: TSC Topolya–DAC 3–1, gólszerzők: Zekic (8., 11.), Dimitrovic (41.), illetve Beran (31.). A harmadik helyért: Munkács Futball Akadémia–NK Eszék 3–1, gólszerzők: Durueke (12., 35.), Suckij (79.), ill. Bakovic (9.), döntő: FK Csíkszereda–Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1–1, büntetőkkel: 5–3, gólszerzők: Szin (26.), ill. Sós (13.).

A torna gólkirálya Kevin Durueke (Munkács) lett három találattal, a legjobb kapusnak Karácsony Márkot (FK Csíkszereda), a legjobb mezőnyjátékosnak Sós Mátét (Puskás Akadémia), a legsportszerűbb csapatnak pedig a DAC-ot választották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?