Baráti „nyíltórát” tartott Karcfalván a Csíkszeredai Sportklub

Először lépett jégre az új szezonban a Csíkszeredai Sportklub férfi jégkorongcsapata. A kék-fehér egylet a szintén csíkszeredai Sapientia U23 csapatával mérkőzött meg egy edzőmérkőzés erejéig. A tesztmérkőzés, a várakozásoknak megfelelően a Sportklub fölényes győzelmét hozta.

Közel kétszáz jégkorongkedvelő gondolta úgy, hogy az augusztusi kánikulában a Csíkkarcfalvi Műjégpályán keres enyhülést és a helyszínen tekinti meg a Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 edzőmérkőzést. A csapatok a monoton erőnléti edzések és a közel két hete elkezdett jeges edzéseket követően először léptek pályára meccskörülmények között. Természetesen az egész mérkőzésen látszott, hogy a jégre lépő csapatok más-más célokért fognak küzdeni ebben a szezonban is. A Sportklub nem titkoltan szeretne minden olyan sorozatban az élbolyban végezni, amiben elindul, a Sapientia célja pedig, hogy minél több pontot szorgoskodjon össze a román pontvadászatban. Ha a Sportklub célkitűzéseiről kell szólnunk: a Román Kupában egyértelműen a címvédés a cél, míg a romániai bajnokságban szintén szeretné visszaszerezni a székelyföldi csapat a bajnoki elsőséget. Az Erste Liga évről-évre erősödő mezőnyében sem lehet más a szeredai kék-fehér gárda célja, mint megismételni az előző kiírás eredményért és a legfényesebb érmekért küzdeni.

A mérkőzés maga hozta az edzőmérkőzéseknek megfelelő szintet. Sok jó megoldásnak tapsolhattak a nézők, jellemzően a legnagyobb ovációt a Sapientia szépítő találata váltotta ki a jelen lévőkből. Ezzel a góllal 7-1-re módosult az állás a harmadik harmad vége felé, a végső dudaszó elhangzásakor pedig 8-1 állt az eredményjelzőn.

A Csíkszeredai Sportklub stábja korábbi nyilatkozataiban leszögezte, hogy a hosszúnak ígérkező szezon előtt nem terveznek túlzottan sok felkészülési mérkőzést. A csíkszeredaiak a következő hét folyamán a Gyergyószentmiklóson megrendezett Gyilkos-tó Kupán vesznek részt a hazai Gyergyói Hoki Klub, a Fehérvári Titánok (Magyarország) és a Bukaresti Steaua társaságában. Az Erste Liga előző kiírásának ezüstérmese hazai pályán kezdi meg a szereplést a magyar–román közös bajnokságban: szeptember 14-én, szombaton a Schiller-Vasas lesz a Sportklub ellenfele, 15-én pedig máris jön az erdélyi rangadó, ugyanis a második játéknapon a Brassói Corona látogat a Vákár Lajos Műjégpályára.

Felkészülési mérkőzés:
Sapientia U23-Sportklub Csíkszereda: 1-8 (0-2, 0-1, 1-5)
Csíkkarcfalva, 200 néző
A Sportklub gólszerzői: Rokaly Szilárd 3, Evan Brophey 2, Radim Valchar, Becze Tihamér és Rod Pelley

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a Csíkszeredai Sportklub hálóját a Sapientia kapusai védték, míg az egyetemi gárdánál a Sportklubos Makszim Szamankov, majd a meccs felétől az őt váltó Adorján Örs állt a kapuban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?