Liga 1: a Sepsi OSK először szerzett pontot a Kolozsvári CFR ellen

Hét vereség után először sikerült pontot szereznie a Sepsi OSK-nak a labdarúgó Liga 1 előző két szezonjának bajnoka, a Kolozsvári CFR ellen. 

A Sepsi OSK vezetői és szurkolói is fogadkoztak szombaton a Kolozsvári CFR elleni hazai mérkőzés előtt, hogy 7 (hét!) elvesztett mérkőzés után megtörik a jeget a bajnoki címvédő ellen. A háromszéki alakulatnál tudták, hogy soha vissza nem térő lehetőség előtt állnak amiatt, hogy a Celtic Glasgow elleni győztes párharc után és a Slavia Prága elleni párharc előtt a vasutasok teljes első sorukat - egy-két kivétellel - Kolozsváron hagyták. Persze optimizmusukat mérsékelhette az a tudat, hogy Dan Petrescu csapata úgy is vezeti a Liga 1 táblázatát, hogyz elmúlt hetekben teljesen más felállásban küldte pályára fiait a BL-ben és a Liga 1-ben.

A sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedi stadionban csak a vendégszektorban maradt pár üres hely szombaton este, a lelátókat megtöltő 4 ezer néző nagyszerű hangulatot teremtett az erdélyi rangadóra. A vendégeknek sem lehetett panaszuk a fogadtatásra, a BL-ben vitézkedő csapatot és Dan Petrescut vastaps fogadta a bevonuláskor, de utána már nem „kedveskedtek” egymással a felek.

Az ellenfél nevétől megilletődött házigazdák beszorultak a mérkőzés elején, a CFR a 10. percben megszerezte a vezetést Păun révén. A kapott gól ébresztőként hatott a Sepsire, amelynek a támadójátéka megélénkült a szlovák Gál-Andrezly beállása után. Az egyenlítéshez viszont egy óriási kapushiba is kellett, ugyanis Flores baloldali szabadrúgása lehetetlen szögből találta meg az utat a hálóba a rövid saroknál. 

A második félidőben a CFR előtt két óriási lehetőség is volt, hogy visszavegye a vezetést és győztesen hagyja el a sepsiszentgyörgyi pályát, viszont Fejér Béla csodákat művelt a kapuban előbb Costache majd Hoban távoli lövésénél.

Maradt az 1-1-es döntetlen és ezt a hazai szurkolók győzelemként ünnepelték meg, hiszen először szereztek pontot a Kolozsvári CFR ellen és csapatuk hat forduló után továbbra is veretlen a Liga 1-ben. Ez a kolozsváriakra is igaz, akik 14 ponttal vezetik a tabellát és kedden este létfontosságú összecsapást vívnak a Bajnokok Ligája play-off-jában a Slavia Prága ellen.

Labdarúgó Liga 1, a 6. forduló eredményei
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Academica Clinceni 2-1
Chindia Tragoviste-Bukaresti Dinamo 3-2
Sepsi OSK-Kolozsvári CFR 1-1
FC Botosani-CSU Craiova (vasárnap, 18.00)
FCSB-Poli Iasi (vasárnap, 21.00)
FC Voluntari-Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 18.00)
Astra Giurgiu-FC Viitorul (hétfő, 21.00)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?