Liga 1: menetrend szerinti CFR-győzelem

Sorozatban negyedik meccsét nyerte meg a címvédő kolozsvári csapat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szombat este: a CFR ezúttal az erdélyi derbin iskolázta le a nagyszebeni Hermannstadt együttesét.

Dan Petrescu vezetőedző együttese a nyitó fordulóban a jászvásáriakkal játszott döntetlent (1–1) hazai pályán, azóta viszont menetel a pontvadászatban.

Bár a fanyalgók hozzátehetnék, hogy a bajnoki tabella első felében szerénykedő csapatokkal találkoztak az elmúlt négy fordulóban a „vasutasok” (a Hermannstadt péládul osztályozón maradt benn az első osztályban), azt is meg kell jegyezni, hogy a szombat esti mérkőzésen például a legjobbjait a Celtic elleni BL-visszavágóra pihentette a tréner.

A hazaiak szűk negyedóra elteltével szereztek vezetést, és bár újabb gól a hajráig nem született, végig uralták a meccset. Az utolsó öt percben aztán a kegyelemdöfést is megadták...

Liga 1, 5. forduló: CFR–Hermannstadt 3–0, gólszerzők: Constantin Păun-Alexandru (14. p.), Valentin Costache (84. p.), Billel Omrani (89. p. 11-esből).

A két újonc csatáját az eddig pont nélkül álló Academica Clinceni nyerte, és ezzel az utolsó helyre taszította a Chindia Târgoviștét. A Dinamo múltheti győzelme pillanatnyi fellángolás volt, mert Jászvásáron beleszaladt egy újabb vereségbe, így öt meccsből csak 3 pontot tud felmutatni az egykori belügyi kirakatcsapat.

További eredmények: Clinceni–Târgoviște 3–1, Poli Iași–Dinamo 2–0, Gaz Metan–Astra 1–0; a Craiovai Universitatea–Sepsi OSK és FCSB–Voluntari meccseket vasárnap, a Viitorul–Botoșani találkozót hétfő este játsszák. Az élen: 1. CFR 13 pont, 2. Poli 11, 3. Viitorul 10/4 meccs, ... 8. Sepsi 4 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?