Liga 1: eltiltott edzője nélkül is megszerezte első győzelmét a Sepsi OSK

A hajrában szerzet góllal 1–0-ra legyőzte idegenben az Universitatea Craiovát a Sepsi OSK vasárnap este, ezzel megszerezte első győzelmét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2019–2020-as idényében.

A sepsiszentgyörgyiek kispadjára nem ülhetett le az eltiltott edző, László Csaba, de a vendégeknek így is sikerült nyerniük.

A 37 fokos kánikulában rendezett találkozón a Craiova hiába birtokolta jóval többet a labdát, és töltött jóval több időt a székelyföldi csapat térfelén, játékosai ezúttal is pocsékul lőttek, többnyire középre tartó labdákkal könnyítve meg Fejér Béla dolgát.

A Sepsi kapusa mindössze egyetlen bravúrral – a 21. percben Vasile Constantin távoli lövése után tolta ki a bal sarokra tartó labdát – is megőrizte kapuját a góltól. A Sepsi támadójátéka az első félidő közepéig nem is létezett, de Pavol Safranko beállása után a vendégek is egyre többször eljutottak a hazai kapuig.

A szlovák csatár legnagyobb helyzeténél elesett Renato Kelic szorításában, ám a játékvezető ugyanúgy nem ítélt büntetőt, mint amikor a Sepsi kapuja előtt Safranko kézzel ért a labdához.

A szentgyörgyiek végül egy másik cserecsatár, a szerb Goran Karanovics erőszakosságának köszönhették a győzelmet, aki egy előrevágott labdáért harcolva túljutott Stéphane Ackán, és estében átemelte Mirko Pigliacelli kapus felett.

Liga 1, 5. forduló: Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1, gólszerző: Karanovics (81. p.). További eredmények: CFR–Hermannstadt 3–0, Clinceni–Târgoviște 3–1, Poli Iași–Dinamo 2–0, Gaz Metan–Astra 1–0; a FCSB–Voluntari meccset vasárnap, a Viitorul–Botoșani találkozót hétfő este játsszák. Az élen: 1. CFR 13 pont, 2. Poli 11, 3. Viitorul 10/4 meccs, ... 5. Craiova 9, ... 7. Sepsi 7 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?