banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Magyarország rendezi 2020-tól 2022-ig a tenisz Fed Kupa döntőjét

Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed Kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben - jelentették be csütörtök délelőtt a londoni Queen's Tennis Clubban.

A finálé megrendezésére Budapest mellett Moszkva és Szentpétervár, Berlin, München, Prága, Bécs, illetve Chicago is pályázott.

Budapesten jövőre a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a Fed Kupa-döntőnek, edzeni a BOK Csarnokban lesz lehetőségük a csapatoknak, 2021-től pedig az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor az eseményre.

A Fed Kupa döntőjét jövőre már egy helyszínen, egy hét alatt, a legjobb 12 csapat részvételével rendezik meg, a magyar válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevő lesz.

A szabályzat-átalakítással nem ért mindenki egyet, legutóbb épp Simona Halep volt világelső emelte fel a hangját ellene. A konstancai lány előrebocsátotta, amennyiben nem őrzik meg a jelenlegi lebonyolítási rendszert - hazai és idegenbeli párharcok - akkor a jövőben nem áll szándékában részt venni a Fed-kupában.

Mint arról több helyszíni tudósításunkban is beszámoltunk, a román női tenisz Fed-kupa válogatott évek óta Kolozsváron, a Szamos-parti multifunkcionális BT Arénában fogadja ellenfeleit. Halepék első számú szurkolójának maga a kincses város polgármestere, Emil Boc számít, aki megszállott galerivezetőként Csehországban is felhívta magára a figyelmet.

 

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?